Пиесата „Малки красиви неща“ разказва 14 истински истории

Снимка: Квазар Студио

Пиесата „Малки красиви неща“ разказва 14 истински истории

Снимка: Квазар Студио
Сподели

Четиринадесет документални истории са събрани в пиесата „Малки красиви неща“, която се играе за първи път у нас и е по едноименния роман на Черил Стрейд. Премиерата е на 10 ноември в „Театро отсам канала“, съобщават продуцентите от „Квазар студио“.

По думите им това е едно от

най-поставяните заглавия на американска сцена в последните години,

адаптирано за сцена от Ния Вардалос („Моята голяма гръцка сватба“).

Снимка: Квазар Студио

Участват актьорите Владимир Михайлов, Бойко Кръстанов, Маргита Гошева и Каталин Старейшинска, под режисурата на Кристина Беломорска.

Вдъхновена от превърналата се във феномен анонимна онлайн рубрика за съвети Dear Sugar, пиесата „Малки красиви неща“ разказва реалните истории на хора, изправени пред различни житейски трудности, търсещи съвети от Шугар

загадъчен и мъдър глас, който през своите лични истории дава надежда и сила.

Анонимният глас успява да отговори на десетки въпроси свързани с любовта, загубата, смъртта, страха и смисъла на живота. Само един въпрос остава без отговор – кой, в действителност, е Шугар.

Снимка: Квазар Студио

„Малки красиви неща“ ни отвежда в онази загадъчна вечер изпълнена с много искреност, чувство за хумор и изненади, в която Шугар организира специално представление-игра, за да свали маската на анонимността и да даде единственото нещо, което вече искат всички – своето истинско име. Защо е толкова трудно да говорим за онези неща, от които ни боли и от които ни е страх? Защо не можем да споделим чувствата си? Защо не успяваме да видим себе си така, както ни виждат онези, които ни обичат, и защо не можем да продължим напред, когато сме загубили най-важното в живота си? Това са само част от въпросите, които задава представлението и на които, може би, Шугар дава отговори“, допълват от „Квазар студио“.

Сценографията и костюмите са на Михаела Добрева, композитор на спектакъла е Давид Кокончев.

След премиерата на 10 ноември, представлението ще се играе и на 24 ноември.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас