Постановката „Анна непоправимата“ с три премиерни дати

Снимка: Теодора Федя Цанова

Постановката „Анна непоправимата“ с три премиерни дати

Снимка: Теодора Федя Цанова
Сподели

На 19 април е премиерата на „Анна непоправимата“, постановка за Анна Политковская. Поради интерес, екипът обявява две нови дати – на 15 май и 5 юни, в „Топлоцентрала“, съобщават организаторите.

Защо жертвата на Анна Политковская е толкова важна за свободата на словото?

Какво означава свобода на словото

в условия на война или политическа криза? Кои са общовалидните послания на моралния избор на Анна Политковская? Каква е връзката между журналистиката и хуманизъм? Защо истината е по-важна от вземането на позиция? Тези въпроси поставя представлението на режисьорката Надя Панчева. Авторът е Стефано Масини.

Снимка: Теодора Федя Цанова

Ролите се изпълняват от актрисата Невена Калудова (Анна Политковская) и Владимир Солаков. По думите на продуцента Кремена Димитрова пиесата ще предложи

провокации и неочаквани за публиката моменти.

Целта на екипа е да стигне до откровен диалог за свободата на словото и силата на гражданската позиция в съвременния свят, казва тя.

Плакат: Люба Томова

По думите ѝ посланието може да бъде разпознато и в откъс от спектакъла. „Враговете на държавата се делят на две категории – такива, които можем да вразумим, и такива, които не сме в състояние да превъзпитаме. С последните

не е възможно да се води диалог

и това ги прави непоправими. Държавата трябва да предприеме действия и да премахне от територията си непоправимите“.

Снимка: Теодора Федя Цанова

Спектакълът представя атрактивнa визуална среда, с мапинг и мултимедия, както и специална скулптурна конструкция. Художник е Ясмин Манделли, композитор – Христо Намлиев.

Премиерната дата – 19 април, е разпродадена, но билети за следващите две дати могат да бъдат купени тук.

Актуално

Избрано за вас