Представления по текстове на Яна Борисова обикалят Европа

Снимка: Stage Hearts

Представления по текстове на Яна Борисова обикалят Европа

Снимка: Stage Hearts
Сподели

„Арт Театър“ Берлин започна мащабна културна програма насочена към българите в чужбина. Тя включва театрални спектакли по текстове на драматургa Яна Борисова, съпътствани от образователни и творчески срещи с артистите, участващи в различните постановки. Това обявиха от екипа на Stage Hearts.

Всички български училища извън страната са основен приоритет на тази инициатива.

На 15 март започна турнето на „Арт Театър“ Берлин, в което всички българи, които живеят в чужбина, могат да се срещнат и насладят на съвременната българска драматургия в изпълнение на едни от най-добрите актьори в България.

Снимка: Stage Hearts

Няколко спектакъла по текстове на Яна Борисова вече обиколиха Германия. В Мюнхен „За любовта… и Най-смешната нощ“ взриви залата на гимназията „Вили Граф“ и доказа, че не случайно

билетите за тези представления се разпродават за дни.

Александър Сано, Лилия Маравиля, Петър Антонов и Яна Борисова споделяха от сцената тайни и откровения за любовта по начин, по който никой досега не го беше правил. Това се случи под нестихващите смях и аплодисменти на публиката, която не искаше да се раздели с актьорите дълго време след края на представлението, разказват организаторите.

Снимка: Stage Hearts

На следващия ден турнето продължи в Нюрнберг и Берлин. Там бяха представени спектаклите „За любовта…и Най-смешната нощ“ и „Място наречено другаде“, който има награди „Икар“ и „Аскеер“ за 2023 г.  Той е с участието на Боряна Братоева и Петър Антонов.

Публиката в Берлин на крака аплодира изпълнението на любимите си артисти, а в Нюрнберг преди представлението към актьорите се присъедини и Петър Дочев. Там трупата проведе

емоционална среща с децата от българското училище,

в която актьорите разказваха за личните си избори на професия, смисъла на изкуството и любовта към театъра.

На 17 март във Франкфурт към актьорския състав се присъедини и Дарин Ангелов.

Снимка: Stage Hearts

Първата част на турнето за български театър и драматургия завърши в София на 18 март с представлението „Нощните рицари“. В него талантливите млади актьори отново вдигнаха цялата зала на крака, рецитирайки текстове за любовта.

Турнето на „Арт театър“ Берлин ще продължи до края на годината и ще обхване голям брой градове и български училища в цяла Европа.

Актуално