Новата плейбек трупа „Персона“ излиза на сцена за първи път

Снимка: НБУ

Новата плейбек трупа „Персона“ излиза на сцена за първи път

Снимка: НБУ
Сподели

Новосформираната театрална трупа за плейбек театър „Студио Персона“ представя своята първа премиера днес (22 февруари) в галерия „Прегърни ме“ от 18:30.

Това е изцяло нова трупа

с ръководител доц. д-р Антоанета Петрова, която е преподавател в Нов български университет. В новата група и премиерния спектакъл тя събира свои студенти, учили при нея през годините, колеги актьори и настоящи учащи в специалността „Театър“ в НБУ. Всички те са изкушени от идеята на социалния ефект на плейбек театърът, който може да лекува душите и на артистите, и на публиката.

Артистите обещават да направят вечерта незабравима, като съпреживяват

вашите истории на сцената.

Магията на плейбек театъра се крие в споделянето и пресъздаването на лични истории, които изгряват по нов начин. След спектакъла ще има дискусия с артистите.

Снимка: epay.go

В представлението участват – Гергана Господинова, Елена Рангелова, Тони Кондева, Денис Николов, Александър Гочев, Кристиян Илиев. Музиката на живо ще пресъздаде Илиян Китанов. Всеки плейбек спектакъл си има водещ или модератор между артистите и зрителите. На днешното събитие в тази роля ще бъде Антоанета Петрова.

По своята структура и интерпретация,

плейбек театърът е импровизационен театър.

Създаден е 1975г от Джонатан Фокс и Джо Салас. Представлява вид импровизационен театър, който има структура, ритъм и форма, но няма сценарий. Корените на практиките, свързани с този жанр театър, идват от психо-драмата като актьорско преживяване и споделяне. През годините с плейбек театър се организират различни терапевтични сесии и у нас – за социално слаби хора, за жертви на войната, за онкоболни.

Актуално

Избрано за вас