7Arts.bg празнува любовта към изкуството всеки ден

Снимка: 7Arts

7Arts.bg празнува любовта към изкуството всеки ден

Снимка: 7Arts
Сподели

С всички ужасни неща, които се случват по света, не е ли хубаво, че поне един месец, поне един ден от годината посвещаваме на любовта… Не е нужно много, за да покажем обичта си и

всеки ден може да е Свети Валентин,

защото всеки ден си заслужава да празнуваме любовта във всичките ѝ форми. А какъв по-добър начин от това да го направим чрез изкуство.

Театър, кино или балетни спектакли… Всъщност няма нужда да избирате. Тях и още редица интересни категории може да откриете на едно място – стрийминг платформата за изкуство 7Arts.bg

За всички романтични души, както и за тези, които се припознават в песента Flowers на Майли Сайръс и сами си купуват цветя, предлагаме селекция от завладяващи заглавия за един невероятен Свети Валентин.

Театър
„Бартълби“
Снимка: Петя Денева

Сценарий и режисура: Марий Росен

Гледайте ТУК.

Постановката разказва за адвокат от „Уол Стрийт“, който наема нов писар за кантората си. След като той първоначално преписва огромно количество документи, без обяснение спира и отказва да извършва повече каквато и да било дейност. На всички молби, отправени към него, отговаря с фразата: „Бих предпочел да не го правя“.

„Последната тайна на Фреди Меркюри“
Снимка: Театър „Възраждане“

Режисьор: Съни Сънински

Гледайте ТУК.

Пиесата на Театър „Възраждане“ разказва за последните седмици от живота на легендарния Фреди Меркюри и предлага алтернативен поглед върху противоречивата биография на певеца, чийто образ е метафора за съдбата на артиста: да е винаги на показ, но почти никога себе си. В главната роля зрителите ще видят Свежен Младенов. 

Постановката може да бъде гледана единствено в платформата 7Arts.bg, тъй като вече не се играе на сцената на театъра.

„Госпожица Юлия“
Плакат: Радослава Боор

Режисьор: Антон Угринов

Гледайте ТУК.

Аугуст Стриндберг пише пиеса, чието действие се развива в средата на лятото – на Еньовден. На този празник хората разполагат с неограничена свобода за една нощ. За тази една нощ всички семейни връзки, всички морални норми са отменени. А когато слънцето изгрее, празникът свършва и всеки участник е длъжен да се върне към своя стар живот…

„Ана Каренина“
Снимка: Stage Russia

Гледайте ТУК.

Ефектна, спираща дъха, високотехнологична музикална продукция

по шедьовъра на Лев Толстой.

Драматичната и бурна любовна история между омъжената Ана Каренина и лъчезарния военен офицер Алексей Вронски, се разиграва сред блясъка и лукса на руското дворянство през втората половина на XIX век. Героите на мюзикъла се борят с непреодолими емоции на

любов и предателство, страст и дълг, надежда и отчаяние.

Въпреки че от времето на историята е изминал почти век и половина, събитията, които се развиват пред публиката, са завладяващи и трогателни в своята непреходност. Продукцията е заснета на филм пред публика от Московския оперетен театър.

Още известни заглавия от света на театъра, които можете да гледате в 7Arts.bg, са „Бел Ами“ – постановка на Малък градски театър „Зад канала“ с участието на Калин Врачански, Луиза Григорова – Макариев, Герасим Георгиев – Геро и др. За една заредена с електричество любовна история – „Укротяване на Опърничавата“ е перфектното заглавие, което да ви потопи в света на Шекспир.

Спектакълът „Квартет за двама“ представлява брилянтен, категоричен и вълнуващ разрез на човешките отношения. На връзката между мъжа и жената, на вариациите на любовта.

Опера и балет:
„Норма“
Снимка: 7Arts

Гледайте ТУК.

Соня Йончева в „Норма” на Белини.

Сложно вплетената история ни пренася в света на друидите. Главният друид Оровез моли боговете да отмъстят на римляните, които са завладели родината му Галия. Неговата дъщеря

Норма е нарушила обета си на жрица,

като се е омъжила тайно за римския проконсул в Галия – Полион, от когото има две деца. Но Полион се е влюбил в младата жрица Адалджиза. След молитва пред свещения дъб Норма произнася пророчески думи —

Рим ще загине

и причина за това ще бъде не само храбростта на галите, но и собствената му слабост. Норма отправя гореща молба към богинята на любовта да ѝ върне Полион. През това време Адалджиза е измъчвана от мисълта, че е отнела мъжа на Норма и тя смирено моли боговете да я спасят от безчестната ѝ любов. Когато идва Полион обаче влюбената девойка не може да устои на чувствата си и се хвърля в обятията му.

„Лебедово езеро“
Снимка: Държавна опера – Стара Загора

Режисьор: Силвия Томова

Гледайте ТУК.

За Старозагорската опера появата на това заглавие в репертоарния афиш е истинско събитие и предизвикателство. Примабалерината, педагог и хореограф Силвия Томова поставя „Лебедово езеро“ на базата на класическата версия на Лев Иванов и Мариус Петипа. Творческият екип се стреми да изследва въздействието, което има върху зрителя това произведение, за да успее да „облече” спектакъла с внушенията и усещанията на своя вътрешен свят и така да превърне познатия балетен шедьовър в едно ново, модерно представление.

Още оперни и балетни заглавия:

Ако сте фенове на операта, може да отпразнувате любовта със заглавия като „Аида“ от Джузепе Верди. Спектакълът е на Държавна опера – Стара Загора и Държавна опера – Русе. Либретото е на Антонио Гисланцони, а диригент е Ивайло Кринчев. „Шопениана“ отново е продукция на старозагорската опера. Спектакълът, вдъхновен от музиката на Шопен, въвлича зрителите в мечтата на човека за красота чрез изкуството на танца. Друг спектакъл, които не трябва да пропускате, е „Италианката в Алжир“ от Джоакино Росини.

Актуално

Избрано за вас