Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева са „Семейство Едисън от второ авеню“

Снимка: Art Label Production

Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева са „Семейство Едисън от второ авеню“

Снимка: Art Label Production
Сподели

Какво е обичта? Може би съвкупност от малки фрагменти и моменти на смях, емпатия, напрежение, разбиране и неразбиране, трудности, прошка, нежност? Отговорите на този, а и на много други въпроси за психичното здраве на хората и същността на връзката между двама съпрузи ще бъдат разкрити в пиесата „Семейство Едисън от второ авеню”.

Спектакълът на световния комедиен драматург Нийл Саймън – „Затворникът от второ авеню“, e представен за първи път през 1971 г. на Бродуей, където се играе в продължение на две години. През 1975 г.  се появява и филмова адаптация, носещата същото име. Историята ще оживее в нов прочит

премиерно на сцената на Театър „Азарян”

на 26 април. Постановката на Антон Угринов ще ни направи свидетели на най-интимните преживявания между един мъж и една жена.

В „Семейство Едисън от второ авеню” ще се превъплътят Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева. Мел Едисън току-що е загубил работата си след 22 години вярна служба. Сега трябва да се справя с това да бъде безработен. Той и съпругата му Една се сблъскват с шумни и свадливи съседи, силни звуци, идващи от улиците на Манхатън и дори с обир в апартамента им посред бял ден.

Надниквайки в техния живот с всички

хубави, трудни, топли, смешни и парадоксални моменти,

ще станем свидетели на драматични ситуации, но разгледани от комична страна.

„Комедията и трагедията не се различават почти в нищо, всичко е въпрос на гледна точка. Остава да разберем дали ще бъдем свидетели на комедия или на трагедия, или и на двете заедно в онази късна, гореща до непоносимост юлска вечер, когато Мел Едисън внезапно става от леглото, отива бавно до малката масичка в гостната, взима едно хапче валиум и го преглъща с чаша студена вода. Усещайки, че нещо не е наред, жена му го последва в стаята и му задава въпроса: “Какво има, Мел, случило ли се е нещо?”, разказва Угринов.

Датите, на които ще можете да се насладите на представлението, са 26 и 30 април. Билети можете да си закупите ТУК.

Актуално

Избрано за вас