Ще повторим ли грешките на родителите си, когато се появи „Бебе на борда“?

Снимка: Иван Дончев

Ще повторим ли грешките на родителите си, когато се появи „Бебе на борда“?

Снимка: Иван Дончев
Сподели

На 13 и 14 септември от 19:00 ч. на Камерна сцена ще бъде втората премиера за сезон 2024/2025 в Народния театър. По време на нея ще бъде представен спектакълът „Бебе на борда“ от Кристофър Дюранг на режисьора Василена Радева. Участват актьорите София Бобчева, Мартина Пенева, Илиана Коджабашева и Боян Арсов.

„Бебе на борда“ е съвременна пиеса – комедия с елементи на „черен хумор“. Действието се развива на ръба на абсурда при сблъсъка на младите герои с реалността, за която те са абсолютно неподготвени. Съвсем сами и

безпомощни с новороденото си бебе, те чувстват, че любовта им е под заплаха.

Постановката на Василена Радева се движи между реално и нереално, истинско и сънуванo, фарс и сатира и се превръща в нещо като антология какъв не трябва да бъде младият родител. Диалогът е лек, историята е занимателна и предлага да се гледа на проблемите в пародиен, наситен с хумор стил.

Снимка: Иван Дончев

Спектакълът е изграден от актьорски квартет, в който всеки е индивидуалност с разнообразни умения за бързи трансформации и точен усет за жанровата природа на текста. Краят на спектакъла звучи и като лека закачка, и като въпрос –

възможно ли е да не повтаряме грешките на родителите си.

Екипът на спектакъла се състои от преводача Любов Костова, сценографа Борис Далчев, композитора Емилиян Гацов – Елби и хореографа Марион Дърова. Драматург на постановката е Майя Праматарова.

Снимка: Иван Дончев

Спектакълът „Бебе на борда“ е част от Програма „Театър +“ на Народния театър – платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. През 2023 г. по линия на Програмата беше реализиран спектакълът „Хоро“ по Антон Страшимиров на режисьора Василена Радева.

Билетите за двете премиерни дати са разпродадени. Следващите възможности да гледате „Бебе на борда“ са на 19 септември и 9 октомври. Билети се продават на касите на Народния театър, както и ОНЛАЙН.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас