,,София Моно“ мести отново театъра в парка

Източник: МТФ "Варненско лято"

,,София Моно“ мести отново театъра в парка

Източник: МТФ "Варненско лято"
Сподели

Обичаният фестивал на камерните театрални форми ,,София Моно“ се завръща в парка на Военна академия ,,Георги С. Раковски между 17 и 27 юли.

Форумът, който тази година се организира от издателство ,,Колибри, ще зарадва зрителите с десет представления за възрастни и деца. Всички до едно ще бъдат адаптации по литературни текстове, по аналогия с вече успешния кинофестивал ,,Синелибри. Това съобщи ,,Сега“.

Героите на Чехов, Камю, Булгаков, Шекспир и Чудомир ще оживеят на открита сцена благодарение на актьорските превъплъщения на талантливите артисти – Стефан Додуров, Петър Петров-Перо, Симона Здравкова, Димитър Крумов, и на утвърдени актьори като Мариус Куркински и Христо Мутафчиев.

Влючени спектакли

Фестивалът се открива с високооценения от публиката спектакъл „Нашенец“ по текстове на Чудомир. Драматизацията, режисурата, постановката и изпълнението са дело на обичания Мариус Куркински.

Снимка: Фейсбук/Мариус Куркински

Зрителите ще видят още ,,Аз, Сизиф“ по ,,Митът за Сизиф“ на Албер Камю. Режисьор и драматург на постановката е Веселка Кунчева, а в ролята е Стефан Додуров.

„Свободно падащи истории“ – авторски спектакъл на писателката и журналистка Мария Касимова-Моасе, ,,Място, наречено Другаде“ по пиесата на Яна Борисова с режисьор Димитър Коцев-Шошо, Боряна Братоева и Петър Антонов в ролите, ,,Морфин“ по Михаил Булгаков с режисьор Кристина Беломорска и участието на Петър ПетровПеро също са включени в програмата на ,,София Моно“.

Освен тях на откритата сцена ще прозвучат ,,Парче от монолог – не аз“ по Самюел Бекет (реж. Боян Крачолов, участват Симона Здравкова и Димитър Крумов), ,,BURNOUT“ – авторски моноспектакъл на Татяна Йолинска по текстове на Чехов и Шекспир, и ,,Боже мой“ по текст на Теа Денолюбова, вдъхновен от романа ,,Жажда“ на Амели Нотомб. Сценичната версия и постановката е дело на Стоян Радев, а в ролята е Христо Мутафчиев.

Снимка: Николай Димитров NAD

За най-малките е предназначен детският моноспектакъл ,,Сапунена фантазия“, режисиран от Михаела Тюлева и изигран от Коле Китанов.

Билетите за всичките десет представления ще бъдат пуснати в продажба скоро.

Актуално

Избрано за вас