„Списък на всички страхотни неща“ създаваме в Театър 199

Снимка: Симон Варсано

„Списък на всички страхотни неща“ създаваме в Театър 199

Снимка: Симон Варсано
Сподели

На 12-и януари (петък) от 19:30 часа Театър 199 „Валентин Стойчев” ще представи новата си премиера „Списък на всички страхотни неща“. 

Моноспектакълът на Милко Йовчев представя човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания. Той е една история за надеждата, която съществува в малките неща около нас.

Героят в пиесата расте, а заедно с него расте и неговият списък от страхотни неща. В този свят на мечти и страх, несигурност, страст, любов, тъга, риск, вина и прошка…разказвачът ни въвлича в своята история. Кара

всеки един от нас да погледне в себе си

и да се замисли върху своя собствен списък, който със сигурност се крие там.

„Списък на всички страхотни неща“ е изграден на принципа на импро театъра и публиката се превръща в „съучастник“ в това, колкото комедийно, толкова и докосващо душата изживяване. Въпреки сериозната тема и затрогващия разказ, усещането е за светлина и лекота. Пиесата е създадена от Дънкан Макмилан (1980) – английски драматург и режисьор, и Джони Донахю – британски актьор, драматург и режисьор.

Главно действащо лице в нея ще бъде Милко Йовчев, който завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Пламен Марков и проф. Ивайло Христов през 2009 г. Участва в

над 30 представления в различни театри,

сред които Театър 199 „Валентин Стойчев“ („Чинечита” от Т. Дебру, реж. Емил Бонев), Театър „София“, ТР Сфумато, Театър „Азарян“, „Червената къща“ и др. Работи с режисьори като Явор Гърдев, Марий Росен, Георг Жено (Германия), Ивайло Христов, Ованес Торосян. Заглавия с негово участие са: „Пухеният“ от М. Макдона, „Белградска трилогия“ от Б. Сръблянович, „Много шум за нищо“ и „Зимна приказка“ от У. Шекспир, „Истина…отвъд Полярния кръг“ от Ю. Клавдиев, “Shopping & Fucking” от М. Рейвънхил, „Елхата у Иванови“ от А. Веденски и др.

Като част от трупата на сдружение „Реплика“ заедно с Боряна Йовчева са носители на наградата „Стоян Камбарев“ за „Полет в изкуството“.

Следващите представления на „Списък на всички страхотни неща“ са на 25 януари, 6 и 21 февруари

Актуално

Избрано за вас