Столичния куклен театър кани на „Панаир на куклите“

Снимка: Столичен куклен театър

Столичния куклен театър кани на „Панаир на куклите“

Снимка: Столичен куклен театър
Сподели

От 13 до 21 септември София ще бъде изпълнена с магията на уличното и кукленото изкуство на театрални трупи от цял свят. Това съобщават от Столичния куклен театър по повод 13-ото издание на международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“.

Официалното откриване в салона на ул. „Гурко“ е със спектакъла „Чайка“ на белгийската компания Belova Iacobelli.

Снимка: Столичен куклен театър

В рамките на фестивала, в зала „Райко Алексиев“ 125, ще бъде представена и изложбата на сценографа – проф. Майа Петрова и нейните ученици, които подбраха

най-впечатляващите експонати от цялостното си творчество.

Експозицията ще бъде достъпна от 4 до 20 септември и е съвместен проект със Съюза на българските художници.

Снимка: Столичен куклен театър

Предстоят и няколко премиери, една от които е най-новият спектакъл на Столичен куклен театър – „Небивалици с букви“, по книгата на Цветанка Брестничка – „Небивалици с буквите от А до Я“. Режисьор е Елица Петкова. Премиерата е на 15 септември.

В „Панаир на куклите” ще участват 13 чужди трупи от 10 страни,

както и 9 български театри и трупи. „В рамките на фестивала, с нетърпение очакваме всички почитатели на нашето изкуство, които ще станат свидетели на срещата между театър и нови технологии, разнообразни творчески дейности и опити, свързани с изпълнителски изкуства, както в зала, така и в отворени пространства.  По традиция, всички улични представления ще бъдат с вход свободен“, допълват от Столичния куклен театър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас