Театър София представя най-любопитното от класическия и съвременния театър

Снимка: Театър София

Театър София представя най-любопитното от класическия и съвременния театър

Снимка: Театър София
Сподели

Премиери, юбилейни представления, нови актьорски попълнения, много изненади и кампании е подготвил Театър София на своята публика през новия театрален сезон.

През първата половина на септември месец, екипът на театъра и режисьорът Стайко Мурджев ще търсят ново попълнение за актьорския състав на спектакъла „Котка върху горещ ламаринен покрив“. Премиерата му ще се състои в началото на ноември. Актьорът за ролята на Гупър, в хитовото заглавие на Тенеси Уилямс, ще бъде избран на специално проведен кастинг.

Снимка: Театър София

В началото на сезона публиката ще се срещне и с новите млади лица от трупата на театъра. Гринго-Богдан Григоров ще се превъплъти в ролята на Брик в премиерната постановка „Котка върху горещ ламаринен покрив“. А с Даниел Кукушев и Димитър Стойнов публиката вече се е запознала в представленията на Театър София „Игри в задния двор“ и „Чудните приключения на Пинокио“.

В Деня на София, 17.09 ще се  открие сезон 2024/2025 със спектакъла „Перфектни непознати“ в Театър „Сълза и смях“ от 19 часа. Освен едно незабравимо преживяване в празничния ден, екипът на театъра е подготвил и

специален подарък за всеки присъстващ на представлението.
Снимка: Театър София

След двойния празник, се задават и репетициите на Шекспировата класика „Комедия от грешки“. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева. Със сценографията ще се заеме Свила Величкова, а премиерата зрителите могат да очакват в края на месец ноември.

На 27.09 спектакълът „Покана за вечеря“ има юбилей. Пиесата на Оля Стоянова печели конкурса на Театър София за съвременна българска пиеса през 2012 година и вече 10 години е неразделна част от репертоара. През октомври, ще се изиграе 50-тото представление на сензацията сред детската аудитория – „Феята от захарницата“, пленила сърцата на малчуганите.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас