Започнаха репетиции за нов спектакъл в Народния театър

Снимка: Стефан Здравески

Започнаха репетиции за нов спектакъл в Народния театър

Снимка: Стефан Здравески
Сподели

Сцената на Народния театър прибавя още една постановка в  репертоара си. На 10 февруари, в театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на спектакъла „Хипотетично“ – проект на хореографа Галина Борисова. Това е първият проект, който ще бъде

реализиран по линия на Програма „Апостол Карамитев“.

В постановката участват актьорите Анета Иванова, Кире Гьоревски, Велислав Павлов, Стефан А. Щерев, Елена Димитрова и Пьотр Кшемински.

Идеята, хореографията и режисурата на „Хипотетично“ са на Галина Борисова. Костюмограф и сценограф е Дарина Стоименова, а звуковата среда е на Владимир Влаев.

Премиерата на „Хипотетично“ ще бъде на 11 и 12 април на Сцена „Апостол Карамитев“ в Народния театър.

Снимка: Стефан Здравески

Припомняме, че миналата година по повод

100-годишнината от рождението

на легендарния актьор Апостол Карамитев Народният театър стартира програма за артистични идеи за спектакли, които да бъдат реализирани на Сцена „Апостол Карамитев“ и да станат част от репертоара на театъра. Основната цел на инициативата е да се даде възможност за

представянето на различни форми и естетики,

да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да бъдат открити интересни автори, идеи и практики, да се отправят нови артистични предизвикателства към трупата и екипа на театъра. Да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение.

Снимка: Стефан Здравески

Трите спектакъла – финалисти на първото издание на програмата, са: „НЕЧОВЕК“ – съвместен проект на режисьора Любомир Колаксъзов и писателя Стефан Иванов; „Съзвездия“ – проект на актрисата Радина Думанян за реализацията на едноименната пиеса на Ник Пейн; „Хипотетично“ – проект на хореографката Галина Борисова.

Актуално

Избрано за вас