Уебсайт е затворен след продажба на фалшиви билети за изложба на Ван Гог

Снимка: VAN GOGH MUSEUM

Уебсайт е затворен след продажба на фалшиви билети за изложба на Ван Гог

Снимка: VAN GOGH MUSEUM
Сподели

Според Art Newspaper е установено, че уебсайт, който твърди, че е свързан с музея „Ван Гог“ в Амстердам, събира информация за кредитни карти от хора, които се опитват да си купят билети за институцията.

Уебсайтът vangoghshop.pro е предлагал

билети за дати, които не са били налични на официалния уебсайт на музея.

Музеят в Амстердам е публикувал предупреждение на своя уебсайт: „Пазете се от измамници, купете си билети на tickets.vangoghmuseum.com.“ Освен това, според институцията, официалният сайт е единственото място, откъдето могат да бъдат закупени билети. Другият уебсайт междувременно е закрит.

Хората са били привлечени от измамния сайт поради популярността на настоящата временната изложба. Тя е озаглавена „Винсент ван Гог: Живописта като последна инстанция“.  Обявена е за

първата голяма изложба на Ван Гог в Европа

и продължава до 1 септември.

Според информационното издание Parool,  един от туристите, използвал сайта vangoghshop.pro, е получил по пощата два билета. Малко след това той установил, че билетите са с дата 28 април 2017 г.

В изявление на музея се казва, че

„повече от половината от тези лица са посочили, че не се доверяват на уебсайта“

„Тези, които действително са били засегнати, се свързаха с нас и ние ги посъветвахме незабавно да се свържат с банката си и да подадат сигнал… Положихме всички усилия да предупредим посетителите“.

Актуално

Избрано за вас