Зад кулисите на „Фантомът на операта“: Маските падат в НДК

Снимка: Art Portal

Зад кулисите на „Фантомът на операта“: Маските падат в НДК

Снимка: Art Portal
Сподели

Дългоочакваният момент настъпи – маските падат още тази вечер. Мястото е Зала 1 на НДК, а разказвачът на тази красива приказка е „Фантомът на операта”.

Да, правилно разбрахте – световноизвестният мюзикъл отново стъпва на българската сцена. Ще можем да се насладим на

невероятната актьорска игра, музиката, декорите, костюмите и грима отново

цели девет поредни вечери (а понякога и следобеди) в периода 29 август – 5 септември.

Снимка: Art Portal

Позволете ми да предположа коя е думата, която се върти в главата ви – ПРЕЦЕДЕНТ. Точно така – повторното гостуване на екипа на „Фантомът на операта” у нас е истински прецедент. Подобно нещо не се е случвало никога до момента. Да, предходното им посещение в страната беше забележително, но този път организаторите от BG Sound Stage, както и всички, стоящи зад мащабната продукция,

се постараха да надминат себе си, oрганизирайки срещи с любимите на всички главни актьори

и част от останалия екип на спектакъла.

Снимка: Art Portal

Art Portal беше една от медиите, които имаха удоволствието да се срещнат и поговорят с тях. Признавам, времето ми се стори крайно недостатъчно за разговори с толкова талантливи и вдъхновяващи артисти. И все пак преди да потеглят за грим и прическа те успяха

мислено да ни разходят не само из коридорите на Парижката опера, но и из личния си свят.

Голяма част от публиката и медиите вече „познават” Надим Нааман (Фантома), Дъги Картър (Раул) и Джорджа Уилкинсън (Кристин Дайе). Всички ние обаче за пръв път се срещаме с Бриджит Костело, която ще се превъплъти в ангелогласната главна героиня в част . Тя е красива и нежна млада жена, която обича семейството си, тениса и поезията, а също и възможността да учи нови неща за себе си и света. От разговора си с нея разбираме, че не изпитва притеснение за предстоящия си дебют у нас… или поне го прикрива изключително добре.

„В даден момент просто трябва да се довериш на себе си и работата, която си свършил. Може и да усещаш страх, но е важно да поемеш въздух и да излезеш на сцената въпреки това”, категорична е тя.

Снимка: Art Portal

А може би – без дори да го осъзнава, е усетила топлината на посрещащата я страна още преди да излезе на сцената? Смея да твърдя това, тъй като по време на срещата си с нея и останалите главни актьори самата аз

забелязах широките усмивки и пламъка очите им,

когато говореха за престоя си у нас. Същото топло чувство усеща и публиката още с влизането си в залата. Вниманието към детайла сякаш „гъделичка“ любителите на изкуството, събрали се от близо и далеч, за да станат свидетели на това как на българската сцена се „пише история“.

Предполагам ще се съгласите, че невижданите мащаби на продукцията трудно могат да се поберат в няколко реда. Въпреки това обаче реших да опитам, след като гледах представлението през април. За триумфът на сетивата, който предизвика „Фантомът на операта“ у мен можете да прочетете в Art Portal.

A вие вече имахте ли възможност да гледате мюзикъла? Ако все още не сте, поправете грешката си. Билети все още са налични ТУК.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас