Пътешествие с влак: Кои са най-добрите дестинации в Европа?

Пътешествие с влак: Кои са най-добрите дестинации в Европа?

Сподели

Можете да опознаете Европа пеша, с кола, с велосипед и дори с кон. Откриването ѝ с влак обаче със сигурност е най-добрият и най-приятен начин да се насладите на красивите пейзажи, докато си почивате.

Ако търсите вдъхновение, ето нашите любими дестинации, които да откриете в Европа с влак. Резервирайте хотел, апартамент, нощувка със закуска, дейности и посещения на най-добрата цена и си подарете уникално преживяване в най-добрите европейски дестинации за посещение с влак.

Фото кредит: Alessandro Colle
Ледниковият експрес, Швейцария 

Ледниковият експрес е една от най-емблематичните железопътни линии в света. Тя е и най-бавният високоскоростен влак в Европа, тъй като пътуването от Цермат до Давос продължава 7 часа. Това ви дава възможност да се насладите на спиращите дъха пейзажи.

На тази снимка можете да видите един от най-известните мостове, но Ледниковият експрес пресича повече от 90 тунела и преминава през повече от 290 невероятни моста. Това несъмнено е едно незабравимо пътуване, за опознаване на най-добрите европейски дестинации с влак. Резервирайте хотел в Цермат или Давос на най-добрата цена и си подарете едно незабравимо преживяване.

Фото кредит: Nick Fox
Парният якобитски влак, Шотландия

Железопътният виадукт Гленфинан и популярният парен влак са добре познати и могат да бъдат видяни в много филми. Вероятно сте го забелязвали и в поредицата за Хари Потър. Резервирайте своя хотел в Гленфиннан и разгледайте отблизо този великолепен виадукт.

Увековечете преминаването на парния влак на Якобитите – ценен сувенир от пътуването ви до Шотландия. Преживейте едно невероятно изживяване на борда на Якобитския парен влак.

Фото кредит: Jan Miko
Солер – Майорка, Испания

Разположено между планините и морето, Солер е най-очарователното село на остров Майорка. Ако искате да се насладите на невероятна гледка към целия остров, задължително трябва да изживеете пътуване на борда на традиционното влакче, което се изкачва по планините на Солер. Ако сте отседнали в Палма, отидете до Солер с влак, това е по-бързо и по-лесно. Можете също така да резервирате хотел в Солер, както и много дейности, за да се запознаете с това очарователно и автентично място.

Фото кредит: S-F
Стокхолм, Швеция

Стокхолм е хиперсвързан град с красиви метростанции, които се нареждат сред най-красивите в Европа. Можете лесно да опознаете Стокхолм и околностите му с влак. Това е щадящ и екологичен начин да разгледате един от най-красивите региони в Европа.

Фото кредит: Serenarossi
Берина Експрес, Швейцария

Забравете за магаретата, за студа и напуканите устни! Няма нищо по-удобно и приятно за прекосяване на Алпите от Бернина Експрес. От Чур до Тирано през Давос, прекосявате няколко култури и езици. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Той е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина „най-красивата връзка между хладния север и топлия юг“. От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство – това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско.

Фото кредит: Patryk Kosmider
Манарола – Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере е черешката на тортата, едно от най-завладяващите места в Италия с невероятни пейзажи. Човек би си помислил, че те са излезли от детска приказка.

Ако искате да се възползвате максимално от Чинкуе Тере, можете да резервирате хотела си на място, както и най-добрите дейности като обиколка с лодка или пристигане с влак от Флоренция.

Фото кредит: nui7711
Планината Риги – Люцерн, Швейцария

Поглезете се с една от най-невероятните панорамни гледки в Швейцария, като се качите на този влак от Вицнау и Арт-Голдау. Ако имате възможност да станете рано, вземете ранния влак, за да се насладите на изгрева – едно прекрасно преживяване на върха на Швейцария.

Фото кредит: Andrey Shcherbukhin
Железопътна линия Норвегия Флам, Норвегия

Железопътната линия Флам е невероятно преживяване и очарователно пътешествие, както и една от любимите атракции на пътуващите, за да опознаят Норвегия. Открийте едни от най-красивите пейзажи в Норвегия. Можете да му се насладите, като отседнете в Мирдал или в Берген, който предлага връзки с Мирдал през цялата година.

Фото кредит: S
Лисабон, Португалия

Лисабон е невероятен, очарователен и незабравим. Забелязвали ли сте някога, че емблематичният му червен мост прилича на този в Сан Франциско? Ето и обяснението: двата моста са изработени от една и съща американска компания. Докато преминавате по този мост с влак, ще видите една статуя: Кристо Рей, копие на известната статуя в Рио де Жанейро.

По-рано известен като „Понт де Салазар“- португалски диктатор, този мост, по който минава железопътна линия, свързваща Лисабон с Алмада, сега се нарича мостът на 25 април – датата на португалската революция.

Резервирайте най-добрите дейности в Лисабон като посещение на Лисабонския замък или кулата Белем, както и хотела си. Отседнете в някоя от известните португалски пусади или в някой от 2800-те хотела, апартамента, хостела, които предлага Лисабон.

Актуално

Избрано за вас