16 световни банди забиват на Midalidare Rock

Снимка: 8Pm

16 световни банди забиват на Midalidare Rock

Снимка: 8Pm
Сподели

Вече са ясни седемте групи, които ще свирят във втoрия ден на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Тази година на фестивала в долината на виното ще видим общо

16 световни банди,

които ще предложат над 25 часа рок. Феновете ще получат двойна доза емоции в събота – 13 юли, когато музикалната част от фестивала ще започне в 17:00 часа и ще продължи до 2:00 часа сутринта на следващия ден.

Mr.Big слагат край на славната си кариера със световното турне „The BIG Finish“. Групата ще представи сет, обхващащ всичките им хитове, включително и изпълнения от класическия албум „LEAN INTO IT“.

„Искахме да си вземем

подобаващо сбогом

и това ни се струва правилният начин“, твърди басистът и вокалист Били Шийхън, който свири и с групи като Talas, Steve Vai, David Lee Roth, Niacin и The Winery Dogs. Той е избиран пет пъти за „Най-добър рок басист“ в анкетите на читателите на списание Guitar Player. Китаристът и вокалист Пол Гилбърт отбелязва, че парчетата им имат чудесен отзвук на места по целия свят.

„Ако бяхме от филмовия бизнес, просто щяхме да изложим всичко на показ и да кажем: „Добре дошли на Големия финал!“, изтъква вокалистът Ерик Мартин. На барабаните за това специално последно световно турне ще бъде дългогодишният приятел на групата Ник Д’Върджилио.

Вече повече от тридесет години китаристът и композитор от Бохум, Германия, Аксел Пел, издава редовно нови албуми със своята група ARP. Тя се състои от певецът Джони Джиоели, Волкер Кварзак, Ферди Доернберг и Боби Рондинели. 

За първи път в България ще видим американската метъл група Steel Panther.

Бандата е известна с нецензурните си и хумористични текстове, както и с пародирането на стереотипния глем метъл начин на живот. Вторият им албум Balls Out излиза на 31 октомври 2011 г. в Обединеното кралство и на 1 ноември 2011 г. в Северна Америка. Той дебютира на първо място в британската класация iTunes Rock, изпреварвайки TH1RT3EN на Megadeth и Lulu на Lou Reed и Metallica.  Групата ще свири на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 след Mr. Big и се очаква да държи феновете будни поне до 2:00 часа сутринта на 14 юли.

Stratovarius са заслужили правото да бъдат смятани за истински легенди. Близо 40 години след създаването си в Хелзинки, Финландия, майсторите на мелодичния пауър метъл са все още неудържими. Излизайки от динамичната метъл сцена на 80-те години, Stratovarius бързо правят своя

отпечатък с ранни албуми

като суровия дебют Fright Night (1989) и по-сложното му продължение Twilight Time (1992). Противно на общоприетия разказ за съдбата на метъла през 90-те години, Stratovarius постигат завиден успех. Те определят европейския пауър метъл звук и правят непрестанни турнета по целия свят.

Primal Fear са основани през октомври 1997 г. от Ралф Шипърс и Мат Синър. Дебютният им албум Primal Fear е издаден през февруари 1998 г. и влиза в немската класация за LP на 48 място. По този начин се превръща в едно от най-високите места в класацията за дебютен албум в немския метъл. През същата година правят турне с метъл ветераните Running Wild и HammerFall. Групата има

впечатляващите 13 студийни албума,

 

Rhapsody of Fire, са определяни като италианските Symphonic Power Metal богове. От създаването си през 1993 г. под името Thundercross групата издава дванадесет студийни албума, два концертни албума, три EP-та и едно Live DVD. Rhapsody of Fire е известна с концептуалните си текстове, които представляват фантастична история във всички техни албуми от 1997 до 2011 г. След като използва псевдонима Rhapsody в продължение на почти десет години, групата променя името си на Rhapsody of Fire през 2006 г. На 12 май 2023 г. бандата издава сингъла „Kreel’s Magic Staff“, който ще бъде включен в предстоящия четиринадесети студиен албум.

Дино Джелусик е хърватски рок певец, музикант и автор на песни. Той е основател, главен автор на песни и вокалист на хард рок групата Jelusick. Несъмнено най-големият успех на Dino е през 2021г., когато става част от Whitesnake.

Цените на билетите за фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 са:

  • Тридневен билет – 180 лв.
  • Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнер Accept – 120 лв.
  • Еднодневен билет за 13 юли, с хедлайнер Mr. Big – 120 лв.
  • Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

Midalidare Rock In The Wine Valley  ще се проведе в периода 12 – 14 юли 2024 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи. Деца до 12 години влизат без билет.

Актуално

Избрано за вас