България е „стъпка по-близо“ до Латинска Америка с 8(ocho) Latin Fest

България е „стъпка по-близо“ до Латинска Америка с 8(ocho) Latin Fest

Сподели

Второто издание на първия латино фестивал в България ще се проведе на 28 Септември 2024 на ул. “Триадица”  (пред бар Макондо) от 16:00-22:00ч. Входът е свободен, а програмата е подходяща за всякакви възрастови групи. Музикалният фестивал е насочен изцяло към музиката на Латинска Америка и нейните поджанрове.

Събитието набляга над представянето на авторско творчество с висока художествена стойност, изпълнена от професионални музиканти. Програмата включва работилници, танцови класове, музика на живо, занимания за деца. Участие ще вземат групите  Free4All , Banda del PadreCalandria & Tropical B (Barcelona).

През 2023 година беше проведено първото издание на 8(ocho) Latín Fest  –първият по рода си фестивал, фокусиран изцяло върху латиноамериканската култура. Пилотното му издание се случи в бар „Маймунарника“ в Борисовата градина.

Целта на организаторите е да се

популяризира културата на Латинска Америка в България чрез музика, танци,

типична храна, пресъздавайки карнавалната атмосфера на топлите страни. В програмата на първото издание на фестивала участваха известни музиканти като Михаил Йосифов (латин джаз квартет), салса групите Mango Duende, мултикултурният проект Latino Kopeles, както и международните артисти Calandria.

Успешно преминалият фестивал миналата година вдъхновява организаторите да подготвят и второ издание, което този път ще се случи в центъра на града. За целта ул.”Триадица” ще бъде затворена за коли и отворена за много музика и танци. Очаквайте пъстра музикална програма, уъркшопи по перкусии, класове по танци, сцена на открито и много веселба.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас