„Бийтълджус“ 2 ще открие филмовия фестивал във Венеция

Снимка: Parisa Taghizadeh

„Бийтълджус“ 2 ще открие филмовия фестивал във Венеция

Снимка: Parisa Taghizadeh
Сподели

„Бийтълджус 2“ на Тим Бъртън бе обявен като откриващия филм в програмата на филмовия фестивал във Венеция (28 август – 7 септември). Това ще бъде световна премиера за продължението на хитовия „Бийтълджус“ от 1988 г.

Голямо е въодушевлението за новия филм. В състава му се завръщат Майкъл Кийтън и Уинона Райдър. Оригиналният филм е за американско семейство, което претърпява трагичен инцидент, докато отива на почивка. Когато се завръщат в дома си, те установяват, че

всъщност са се удавили при катастрофата и са се превърнали в призраци,

а къщата им е била продадена на ново семейство. В опит да си върнат дома и да прогонят пришълците от Ню Йорк, те се обръщат за помощ към призрака на британския лорд Бийтълджус (Кийтън).

В новия филм съпругът само се споменава – Уинона Райдър играе майката Лидия Дийц, а Джена Ортега е дъщерята Астрид. Катрин О’Хара е свекървата – Делия Дийц, пише „Площад Славейков“.  Моника Белучи ще бъде съпругата на Бийтълджус, Уилям Дефо – „полицай от отвъдното и бивш второразряден екшън актьор“.

„Премиерата на „Бийтълджус 2“ „бележи дългоочакваното завръщане на един от най-иконичните персонажи на Тим Бъртън, но и щастливо потвърждение за изключителния визионерски талант и майсторското изпълнение на един от най-изумителните кинотворци на съвремието ни“, казва фестивалният директор Алберто Барбера в изявление.

Осъществяването на втория „Бийтълджус“ преминава през доста перипетии. Идеята датира още от края на 80-те, а сценарият претърпява няколко промени. У нас премиерата му на големите екрани е на 6 септември.

Актуално

Избрано за вас