Дара Екимова, Теодосий Спасов и Стефан Вълдобрев сред участниците в пролетния SoFest

Снимка: SoFest

Дара Екимова, Теодосий Спасов и Стефан Вълдобрев сред участниците в пролетния SoFest

Снимка: SoFest
Сподели

SoFest ще има три издания през 2024 година, съобщават от екипа на фестивала. Предвидени са шест концерта и спектакли, пет специални премиери в четири фестивални вечери.

„От джаз, поп и рок музиката, през театъра до подкаст и изложби, SoFest Spring предлага на феновете си

шанс да преживеят неповторими емоции.

От 16 до 19 май на фестивалната сцена в Sofia Live Club всяка една от вечерите ще бъдем провокирани от изкуство на високо ниво“, коментират организаторите.

Снимка: SoFest

По думите им гостите на фестивала ще са първите, пред които Дара Екимова ще изпълни нови неиздавани песни от предстоящия си албум. След първия си сингъл „Бягам“ и последвалите „После ще му мислиш“, „Дишам” и „Недей да ме будиш“ – в дует с Тино, на 16 май ще има

денсшоу на Дара Екимова.

Заедно с нея на сцената ще са Пламен Денчев – клавишни, Алекс Валериев – китара, и танцьорите Борис Бъчваров, Виктор Ангелов, Йоана Станчева и Никол Карушкова.

На 17 май е премиерата на спектакъла „Този филм”. Авторът на пиесата Добрин Векилов-Дони я определя като

„комедия с привкус на романс”.

Режисурата е на Иван Урумов, а ролите са поверени на Нети Добрева и Асен Блатечки.

Снимка: SoFest

Същата вечер е и участието на три млади певици – Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова от трио Viva. Те ще представят акапелни изпълнения, музикални интерпретации и сингли от дебютния си албум Supernova. Техен специален гост ще е младата певица Яна Николова, която заедно с баща си – Славчо Николов от „Б.Т.Р.“ е и текстописец на песните в албума на триото.

Теодосий Спасов и Тhe Crossover Trio

от Гърция ще представят на 18 май за първи път на българска сцена новия си проект. Изпълнителите са Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент – канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известен арабски музикален инструмент. Тяхната музика ще е подсилена от пианиста Янис Кирим.

Снимка: SoFest

„Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си,

кръстосвайки различни музикални светове,

и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите, вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще ни отведат на едно прекрасно музикално пътешествие“, коментират от SoFest.

Снимка: SoFest

За първи път фестивалът ще предложи на публиката

подкаст, който оживява

чрез популярната рубрика „КиноСпирка“. Водещата Мария Вълдобрева се среща с композитора Петър Дундаков, който ще разкрие тайната за създаване на кино и театралната музика. Купонът в неделната вечер ще продължи със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. На 19 май е и официалната промоция на новия албум на „Обичайните заподозрени” – „!УдивителниВъпросителни?“. Събитието съвпада с рождения ден на фронтмена Вълдобрев.

Актуално

Избрано за вас