Филмите от МФФ „Любовта е лудост“ вече и онлайн в 7Arts.bg

Визия: 7Arts.bg

Филмите от МФФ „Любовта е лудост“ вече и онлайн в 7Arts.bg

Визия: 7Arts.bg
Сподели
Любовта е като топла прегръдка в мразовит ден, като парещо слънце след буря. Любовта е опиянение, но понякога и чиста лудост. Такава – понякога несъвършена, но истинска, е във всичките си форми – към любимия човек, семейството, дори и към изкуството. Пленени от завладяващите истории, които ни разказва киното, често се влюбваме от пръв поглед в дадена продукция и очакваме със затаен дъх нейния финал. Е, имаме чудесна новина за всички киномани сред вас, в стрийминг платформата 7Arts.bg вече са налични 16 европейски филма, влезли в официалната селекция на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ (23.08 – 01.09). Гледайте ги у дома сами или пък поканете приятели на киноприключение в периода 23.08 – 20.09. Колко ще ви струва това удоволствие? – Срещу едва 6 лв. за филм ще получите възможността в рамките на 24 часа да „обиколите Европа“. Представяме ви част от заглавията, които можете да гледате в 7Arts.bg.
Снимка: filmuforia.com/ Кадър филм
„Шошана” гледайте ТУК

Режисьор: Майкъл Уинтърботъм

С участието на: Хари Мелинг, Ирина Старшенбаум, Дъглас Бут, Ори Олби, Йън Харт

През 1938 г. напрежението в Тел Авив се покачва. Британците едва успяват да поддържат реда сред смесеното палестинско и еврейско население. Въпреки това – английският полицай Томас Уилкин се е заселил тук и е лудо влюбен в Шошана, дъщерята на един от основателите на ционисткото работническо движение „Дов Бер Борохов“. Докато военизираната организация „Иргун“, водена от поета Авраам Щерн, предприема акция за прогонване на британските власти, Томас и неговият началник Джефри Мортън възприемат политика на нулева толерантност към съпротивата. Те засилват усилията си и прибягват до изтезания. Междувременно Шошана получава смъртни заплахи за това, че се е сприятелила с член на окупационните сили. Тя е влюбена в Томас, но също така вярва в стремежа на своя народ за независимост. Така се оказва принудена да направи труден избор.

Снимка: Elsani & Neary Media GmbH / Roland Guido Marx
„Албанската девица”  гледайте ТУК

Режисьор: Буяр Алимани

С участието на: Мимоза Аземи, Фатлуме Бунджаку, Касем Ходжа

През 1958 г. в Албания момче и момиче израстват заедно на село като най-добри приятели. Луана е дъщеря на уважаван човек, а Агим – син на обявени за предатели. Въпреки тези обстоятелства двамата запазват приятелството си в продължение на повече от 10 години. През това време Луана все по-често усеща, че да си жена в подобна социална среда е истинско проклятие. Заради това тя решава да предприеме необичайни действия и да сложи край на всички това. Младата жена  ще опита да извоюва правото си да взема важните решения за живота си самостоятелно.

„Щастливи дни” гледайте ТУК

 Режисьор: Симоне Петралия

С участието на: Франко Неро, Анна Галиена, Мария де Медейрос, Марко Розети

Маргарита е  актриса, добила световна популярност. Сега отново ѝ предстоят снимки на филм в Лос Анджелис, режисиран от млад американски режисьор. Тя обаче внезапно е сполетяна от здравословни проблеми – изследванията ѝ показват настъпваща тежка форма на атрофия на мускулите. Антонио, неудовлетворен режисьор, неин бивш партньор и баща на сина ѝ Енеа, пристига, за да се опита да ѝ  помогне. Заради болестта си Маргарита  се налага да се откаже от филма и съвсем скоро напълно се обездвижва. Макар двамата с Антонио да се разделени от много години, те постепенно възстановяват връзката си и пишат големия финал на живота си.

Снимка: gaiff.am/ Стоп филм

„От Хилде, с любов” гледайте ТУК

Режисьор: Андреас Дрезен

С участието на: Лив Лиза Фрис , Йоханес Хегеман, Лиза Вагнер

Годината е 1942 г., а мястото – Берлин. Лудо влюбена в Ханс и в очакване на първото им дете, Хилде изживява най-прекрасното си лято. Зад страстта между двамата влюбени се настанява сериозна опасност. Заедно с други младежи Ханс се включва в групата за антинацистка съпротива, наречена по-късно „Червеният оркестър“. Въпреки огромния риск младата жена също става част от групата. По лошо стечение на обстоятелствата тя бива арестувана от Гестапо и ражда сина си в затвора. В тази отчайваща ситуация, в която на Хилде ѝ остават само няколко месеца със сина ѝ, тя проявява вдъхновяваща сила. Филмът бе част от официалната конкурсна програма на Берлинале’2024.

Снимка: Pernille Sandberg/Oslo Pictures
Моят чудесен непознат гледайте ТУК

Режисьор: Йохана Пюке

С участието на: Камила Годьо Крон, Радослав Владимиров, Христо Петков

Друга от продукциите, които можете да откриете в 7Arts.bg, разказва за Еба – самотно 18-годишно момиче, което мечтае за любов и богатство. Една нощ, докато работи на пристанището в Осло, тя попада на красив ранен мъж. Когато разбира, че той има амнезия, тя решава да го излъже, че са любовници. Скоро след като го отвежда в дома си обаче тя започва да открива факти за миналото му, които я подтикват да започне да се съмнява във всичко.

Ненаситни сте за още от европейските заглавия, които ще бъдат излъчвани по време на Фестивала „Любовта е лудост“? Стрийминг платформата 7Arts.bg е мястото, където можете да ги откриете на достъпна цена и само на един „клик“ разстояние.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас