Какво да очакваме от тазгодишното издание на фестивала LUNAR?

Снимка: lunarlights.eu

Какво да очакваме от тазгодишното издание на фестивала LUNAR?

Снимка: lunarlights.eu
Сподели

За трети път в Деня на Европа центърът на София се превръща в светлинна галерия под открито небе. Едни от най-популярните сгради и градски пространства ще бъдат преобразени от 3D мапинг и светлинни инсталации в рамките на третото издание на Фестивала на светлините LUNAR.

Той ще продължи до 12 май. Четирите фестивални вечери ще предложат на публиката възможност да се потопи в

оживелите сгради, паркове и площади,

а достъпът е свободен за всички.

Светлинните инсталации носят и различни послания за теми като опазването на планетата, силата на личния избор, свободата на себеизразяване, технологичното развитие.

С посланието на LUNAR, че

„всеки прекрачен праг е стъпка в неизвестното, но и неповторима възможност“

 3D мапинг върху фасадата на Националната галерия – Двореца ще напомни, че за европейските избори. То тях остава точно месец, ще се проведат на 9 юни.

Събитието в 21 ч. ще е кулминацията на празничната програма на фестивала по случай Деня на Европа. Именно днес се отбелязва и 20-ата годишнина от най-голямото разширяване на Европейския съюз.

На празника, който започва от 16:30 часа в Градската градина на София, ще бъдат представени културата и традициите на страните, присъединили се към ЕС преди 20 години. Това са Кипър, Полша, Словакия, Словения, Унгария и Чехия, поясняват от „Булевард България“.

На същото място в 17:30 часа ще започне концертът „20 години заедно“ с музика и танци, представени от изпълнители от различни краища на Европа.

Актуално

Избрано за вас