Киномани закупиха близо 78 000 билета за „Берлинале“ за ден

Снимка: Berlinale

Киномани закупиха близо 78 000 билета за „Берлинале“ за ден

Снимка: Berlinale
Сподели

Почитателите на киното в германската столица се сдобиха с близо 78 000 билета за „Берлинале“ само в първия ден от пускането им в продажба, предаде ДПА. Това е малко повече от 77 599 билета, продадени миналата година в рамките на първия ден на търговията.

Само в понеделник, когато започна продажбата, са закупени 77 757 билета, обяви говорителка на международния кинофорум, който започва на 15 февруари.

Билет за редовните прожекции струва 15 евро тази година. Цената е 18 евро за филмите, които ще бъдат показани в „Берлинале паласт“ на „Потсдамер плац“ и за специалните премиери, пише БТА.

Билети могат да се закупят три дни преди прожекция.  

„Берлинале“ тази година се провежда между 15 и 25 февруари, отбелязва ДПА.

По време на фестивала ще бъде и световната премиера на копродукцията между Гърция и България, носеща името „Arcadia“/ „Отдалечаване“. Ще бъде включен в състезателната секция Encounters на предстоящия филмов фестивал в Берлин. Режисьор на филма е многократно награждаваният Йоргос Зоис, а композитор е Петър Дундаков. Това съобщиха от Националния филмов център у нас. 

„Arcadia“/“Отдалечаване“ проследява историята на

лъчезарната Катерина, невролог, и Янис,

бивш многоуважаван лекар. Двамата се отправят към изоставен морски курорт. В колата, с която пътуват през пясъчни дюни във ветровита есен, тишината може да се реже с нож. Янис е извикан да идентифицира жертвата на трагичен инцидент в болницата в малкия град. При пристигането им местният полицай ги информира, че автомобилът на жертвата е паднал през парапета на каменен мост и ги отвежда до моргата.  Там Катерина вижда най-лошите си подозрения – потвърдени. Заедно с Янис, но и по време на собствените си нощни екскурзии до мистериозен бар на плажа, наречен Arcadia, те започват да редят парчетата пъзел. Така те ни разкриват една вълнуваща история за любов, загуба, приемане и продължаване напред.

Актуално

Избрано за вас