Midalidare Rock in the Wine Valley 2024: Пауър метълът доминира, но хеви метъл класиката не отстъпи

Снимка: Midalidare Rock In The Wine Valley

Midalidare Rock in the Wine Valley 2024: Пауър метълът доминира, но хеви метъл класиката не отстъпи

Снимка: Midalidare Rock In The Wine Valley
Сподели

Midalidare Rock in the Wine Valley 2024 може и вече да е в историята, но спомените от него ще останат завинаги в сърцата на феновете. Тази година фестивалът в долината на виното се проведе от 12 юли (петък) до 14 юли (неделя), оставайки верен на вече установената традиция да бъде музикалното събитие на годината. Той даде на метъл феновете три дни върховно преживяване и 16 незабравими срещи с едни от най-големите имена на тежката сцена. Над 40 000 души посетиха Могилово за трите фестивални дни.

В тазгодишното издание пауър метълът определено доминираше със знакови банди като Hammerfall, Rhapsody of Fire, Primal Fear, Stratovarius и Beast in Black, но не липсваха и хеви метъл класици като Saxon, Accept и Axel Rudi Pell.  Напълно очаквано, основоположниците на тежкия рок Deep Purple за пореден път екзалтираха многохилядната публика, която

пренебрегна финала на Европейското първенство по футбол, 

за да засвидетелства верността си към своите кумири. Те на свой ред я наградиха с блестящите импровизации на Дон Айри и Саймън Макбрайд, който още при дебюта си на българската сцена преди две години доказа, че е не просто заместник на Стийв Морс, а пълноправен член на рок титаните.

Традицията на фестивала да забавлява публиката,  като я среща с метъл веселяци,  също беше спазена.  Този път това бяха малцовите германци O’Reillys and the Paddyhats и глем карикатуристите Steel Panther.

„Благодарим на всички, които бяха част от Midalidare Rock In The Wine Valley тази година. Благодарим Ви за усмивките, за настроението, което създадохте, за това, че за поредна година заедно пазихме чисто. Специално искаме да благодарим на хората от къмпинг зоните,

че споделихте тези няколко дни с нас сред красивата природа в лозовата долината на Могилово.

Midalidare Rock In The Wine Valley вече не е наш, той е Ваш! Поклон. Ние вече броим дните до следващото издание и очакваме отново да видим усмивките Ви”, споделят организаторите.

И сега, когато последните акорди на махмурлука отшумяват в десетки хиляди глави, започва подготовката за следващото издание на фестивала. То ще се проведе между 11 юли (петък) и 13 юли (неделя) 2025 г. Първият хедлайнер вече беше обявен в края на първата вечер. Остава само да видим (и чуем) дали епичните Manowar ще решат да поставят още някой световен рекорд. Този път в Midalidare Rock in the Wine Valley – долината на виното и тежката музика.

Фестивалът не само продължава традицията си да привлича големи имена от световната метъл сцена, но и създава уникална атмосфера, където музиката и виното се сливат в едно незабравимо преживяване. С нетърпение очакваме следващото издание на Midalidare Rock in the Wine Valley и всички изненади, които то ще ни донесе. В продажба вече са билети за целия фестивал през 2025 година, които са на цена от 195 лева. Могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас