Театрални изненади под звездите на Sofia Summer Fest през август

Снимка: Sofia Summer Fest/Facebook

Театрални изненади под звездите на Sofia Summer Fest през август

Снимка: Sofia Summer Fest/Facebook
Сподели

Музика, театър и кино под звездите – всичко това и още много изненади ще откриете на петото издание на Sofia Summer Fest в Южен парк II през август. Прекарайте един пълен с емоции, горещ и усмихнат летен ден с куклен театър за вашите деца и се върнете отново малко преди залез, за да се насладите на много музикални изпълнения или да се посмеете със своите любими български актьори, познати от малкия и големия екран. Нека да разгледаме заедно развлекателната програма за този топъл летен месец и да си изберем места възможно най-отпред.

2 АВГУСТ – Петък вечер със „Съседите отгоре“
Снимка: Съседите отгоре/Facebook

Тази вечер, 2 август, Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев се впускат в бурни „съседски“ отношения в комедията „Съседите отгоре“. Адаптацията на хитовия испански филм на Сеск Гай дебютира на българската театрална сцена под режисурата на Емил Марков, известен с ролята си на доцент Захариев в медицинския сериал „Откраднат живот“. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Ана и Хулио са заедно от години, но времето и рутината са ги отдалечили видимо необратимо. Те не се поглеждат, не се докосват, а конфликтите между тях са се превърнали в норма. Всичко обаче започва да се променя, когато се нанасят в нов апартамент…Прочетете повече ТУК.

3 АВГУСТ – Откриватели на забравени тонове в „Музикалница“ 
Снимка: plovdivtime.bg

Авторският куклен спектакъл на Петя Недева „Музикалница“ ни пренася в магическия свят на музиката, където героите оживяват със звуци и мелодии точно в 10:00. Главният герой Додо Ресол е смел гмуркач, който се впуска в открития за забравени тонове. С чия помощ се справя той с предизвикателствата? Разберете повече ТУК.

3 АВГУСТ – Най-обичаните хитове в „Музикални аватари“
Снимка: Открита сцена „Сълза и смях“
Подгответе се за незабравима музикална вечер, изпълнена с шедьоври и невероятни изпълнения на живо! Станимир Гъмов, Невена Бозукова и Даниел Пеев ще завладеят сцената с невероятните си талант и харизма. Присъединете се към нас на това ексклузивно шоу, където ще чуете най-обичаните хитове на Тина Търнър, Роби Уилямс, Дзукеро, Васил Найденов и много други велики изпълнители. Не изпускайте шанса да се потопите в магията на музиката и да се насладите на любимите си песни. Тази вечер обещава да бъде изпълнена с емоции и ритъм, които ще ви оставят с усмивка на лицето и песен в сърцето. Sofia Summer Fest ще ви очаква точно в 20:00. Можете да закупите билетите за събитието ТУК.
4 АВГУСТ – Еволюция на престъпното мислене на Михаил Билалов
Снимка: mediacafe.bg

Ако си мислите, че животът на подземните босове не е забавен и пълен с куриози, помислете отново…След култовата си роля на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов се завръща с нов герой от ъндърграунда. Въоръжен с голямата си уста, остри лафове и черно чувство за хумор, подземният бос празнува 50-годишен юбилей, след като е се е събудил от двумесечна кома. Новото му състояние – той е твърде поумнял, се оказва неочаквано неудобно. Животът му се е превърнал в истински кошмар…Разберете повече ТУК.

6 АВГУСТ – „Петък вечер“ във вторник вечер
Снимка: Иван Ерменков

Има седмици, в които единственото нещо, което има значение, е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. За някои хора петък вечер дори има статуса на религиозен празник.

Но не всички могат да се насладят на петъка в реалността. Такива представители например са татковците. Четирима млади мъже – Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев, на които все по-рядко се удава възможност да се забавляват, ни разказват как може да премине една петъчна вечер, като влизат в различни роли. Искате ли да разберете какво се случва след това? Прочетете TУК.

7 АВГУСТ – „Извънредно положение“ на сцената на Sofia Summer Fest
Снимка: Иван Ерменкова

Насладете се на комедийния стендъп спектакъл с оригинален авторски сценарий, базиран на истински истории. Вдъхновени от карантината през 2019г., Богдана Трифонова, Здрава Каменова и сценаристът Светослав Томов са създали цветни и забавни разкази, родени от умората и отегчението от безкрайно сериозната ситуация. Безпаричието, кризата на COVID-19, страшните новини, хората с пагони, тези без маски, онлайн обучението – всичко това е описано с остроумие и сарказъм.

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова ще ви разкажат истерично смешно как те самите преживяват извънредното положение на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци. Какви са истинските имена на техните преживявания? Открийте сами на 7 август, точно в 20:00. Можете да си закупите билети ТУК.

8 АВГУСТ –„Всяка първа сряда“ и една сякаш невъзможна любов
Снимка: Иван Ерменков

Красиво, но опасно момиче със зрял мъж? Любовта между Керана и сцената изглежда е взаимна. Свикнали сме да я виждаме с микрофон в ръка и банда Космонавти зад гърба ѝ. Този път обаче зад нея има декор и не музикална, а театрална сцена.

„Всяка първа сряда“ е премиерното заглавие, което бележи актьорския дебют на певицата в театъра. Постановката е на австрийския драматург Щефан Фьогел, а идеята за представлението се ражда в главата на Емил Марков, който също така го режисира. А къде се срещат с Керана? На плажа.

Смях и сълзи, нежност и гняв! Чакай, май става дума за любов? Неприемлива и невъзможна? Ако е така, дали ще я познаят? Можете да разберете на 8 август от 19:00. Можете да си закупите билети ТУК.

10 АВГУСТ – „З@щото съм известен“ с Филип Аврамов
Снимка: Защото съм известен/Facebook

Готови ли сте за смях и забавление? На 12 август сцената на Sofia Summer Fest ще бъде озарена от харизмата и таланта на Филип Аврамов в комедийния спектакъл „З@щото съм известен“. Това не е биографична изповед, а бегло надникване в главата на един талантлив и обичан от публиката артист. Научете повече ТУК.

12 АВГУСТ – „ГОРКАТА ФРАНЦИЯ“ и смях до сълзи
Снимка: „Горката Франция“/Facebook

Една мъглива есенна парижка сутрин – под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и аромата на току-що изпечени кроасани, изсвирват спирачките на парижко такси… Такси, което познава нощта и срамните парижки утрини. Гледахте ли вече една от най-смешните комедии на всички времена? Над 450 изиграни представления и все още ви чака невероятният смях!  Неустоимите Сашовци – Кадиев и Дойнов, ще ви разсмеят до сълзи!

Не пропускайте да се потопите в комедията „Горката Франция“ на 12 август, точно в 19:30.  Можете да си закупите билети ТУК.

17 АВГУСТ – СОФИЯ СРЕЩУ ПРОВИНЦИЯТА
Снимка: Inside Joke Stand-up Comedy/Facebook

На 17 август на сцената на Sofia Summer Fest осем комедианти от Inside Joke Stand-up Comedy – от столицата и от дълбоката провинция – ще премерят своите най-добри авторски стендъп сетове. Подгответе се за вечер, изпълнена с безкраен смях, независимо откъде идвате. Не пропускайте възможността да се забавлявате до сълзи и да направите коремни преси от смях! Повече информация можете да намерите ТУК.

Още много изненади ви очакват в Sofia Summer Fest 2024! Разгледайте оставащите събития до края на август и осигурете си билетите сега. Прочетете повече ТУК.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас