Над 30 звезди ще забиват на Hills of Rock

Снимка: Fest Team

Над 30 звезди ще забиват на Hills of Rock

Снимка: Fest Team
Сподели

Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024 HILLS OF ROCK продължава да добавя нови имена в програмата си. Към вече обявените Bring Me The Horizon, КoЯn, Spiritbox и Loathe на основната сцена се присъединяват още: PAIN, Skindred, Imminence, Baroness, Ghøstkid и Me And My Devil. И това лято в Пловдив ни очакват актуални имена сред най-добрите от международната и българска музикална сцена. HILLS OF ROCK се провежда на Гребната база от 25 до 27 юли 2024. 

Безспорно PAIN са неочакваната изненада на HILLS OF ROCK 2024. Много повече от индъстриъл и дет метъл икона, шведският изпълнител и продуцент, фронтмен на култовите Hypocrisy, един от

безспорните лидери на скандинавската метъл сцена,

Peter Tägtgren или просто – Пешо, е име познато и обичано от стотици български фенове на тежкия звук. През месец май PAIN ще издадат своя нов албум I Am след осемгодишна пауза.

На първия фестивален ден на основната сцена на HILLS OF ROCK ще излязат и Skindred. Бандата от Уелс съществува от 1998 г., но последният им албум от 2023 г. е този, който достига най-високо в рок класациите. Smile излезе миналата година, а с него Skindred се отправиха на дълго турне. 

Българската супергрупа

Me And My Devil откриват основната сцена

на 25 юли. 

На втория фестивален ден на сцената ще се качат още Imminence, Baroness и Ghøstkid. 

Imminence идват от Швеция, корените им са в мелодичния дет метъл и метълкор, но в комбинация с виола. Бандата е в състав Eddie Berg, Harald Barrett & Alex Arnoldsson, Peter Hanström и Christian Höijer и вече веднъж са били на сцената на фестивала през 2017. 

Изтънченият атмосферичен метъл на Baroness, освен че

ускорява пулса на публиката, им носи и номинация за „Грами“

С Ghøstkid се гмуркаме надълбоко в мрака. Въпреки повърхностната агресия – мелодиите им запазват емоционалността и усета на музиката. Те ще се качват на сцената на 26 юли. 

На 25, 26 и 27 юли 2024, освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив

ще има и още две партньорски сцени.

„На Тъмно“ и Строежа“ тази година са селектирали едни от най-интересните и любими артисти от българската музикална сцена и любопитни международни включвания.

На сцената на „Строежа“ се качват Babyface Clan, ТДК, Жлъч/Григовор/Гена, АLI, No More Many More, Amoral, O.H., Nocktern, Gigashadow. На същото място ще се случат и три любопитни събирания – Портокал, Кокоша глава и Panican Whyasker се събират специално за фестивала в Пловдив. Най-бързо набиращата скорост словенска банда – Joker Out e международното участие на фестивалната сцена на софийския клуб. Те разпродават концертите си в цяла Източна Европа и са определяни като следващата голяма инди група в световен мащаб.

На партньорската сцена „На Тъмно“  идват с испански темперамент и интернационален парти език – La Ganga Cale и N.O.H.A.От българска страна засега са потвърдени Керана и Космонавтите, Цар Плъх, SEVI, Fyeld, Coolden, Спални Места, Toy Letters, The Fourtones.

Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини На Тъмно. 

Актуално

Избрано за вас