Продуцент и актьори „открехнаха завесата“ над „Гунди: Легенда за любовта“ на Comic Con

Снимка: KEY Events & Communication

Продуцент и актьори „открехнаха завесата“ над „Гунди: Легенда за любовта“ на Comic Con

Снимка: KEY Events & Communication
Сподели

Във втория ден на Aniventure Comic Con се състоя представяне на новия филм ,,Гунди: Легенда за любовта”. С качването си на сцената продуцентът Иван Христов отбеляза като интересен факта, че ,,представя филм за миналото на фестивал за бъдещето”.

Подготовката за историческия шанс – да се разкаже историята на най-добрия български футболист, отнела цели 8 години.

,,Последните две години бяха лудница.

18 октомври е краят за нас, но началото за този филм“, изтъкна Христов.

На сцената излязоха и актьорите, които изпълняват главните роли Павел Иванов и Александра Свиленова. Те подчертаха пред многобройната публика колко важно е било присъствието на съпругата на Гунди – Величка Маркова Аспарухова на снимачната площадка. Тя се е превърнала в гарант за  автентичността и истинността на историята.

,,Притеснявам се, че трябва да поканя България на гости „вкъщи”, споделила тя на създателите на филма. В лентата за първи път се открива завесата към съкровени тайни за семейството и трудностите, през които преминават през годините.

Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато той загива в автомобилна катастрофа. Георги Аспарухов опитва да

балансира между успешната си футболна кариера и личния живот,

борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си.

От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол

по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее

с много усилия, честност и достойнство. Когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.

За да бъдат пресъздадени мащабните сцени с публика и пълни стадиони, са използвани множество специални ефекти и компютърна  анимация. А за да представят епохата – актьорите и масовката сменят близо 3000 костюма. Те са създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации също са внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на самите снимки.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас