SOLAR Summer се завръща на Cacao beach след 20 години

Снимка: YALTA CLUB

SOLAR Summer се завръща на Cacao beach след 20 години

Снимка: YALTA CLUB
Сподели

След няколко годишно прекъсване SOLAR Summer се завръща в Слънчев бряг, за да отбележи 20 години от първото си събитие на Cacao beach. Повече за дългоочакваното събитие разказва PR мениджъра на фестивала Красимира Илиева в студиото на „Събуди се“.

Мениджърът описва фестивала като съчетаващ музика, емоция и изкуство. Тя подчертава, че това е тяхна собствена продукция, която винаги се стреми да показва индивидуалност и е изцяло българска,

без заимстване от конкуренция или съседни държави.

Илиева споделя, че хората обичат да остават до сутринта на събитието и че често са продължавали събитието, защото публиката не иска да си тръгне. Тя дава пример с DJ, който е договорен за 90 минути, но сам решава да пуска музика в продължение на 5 часа, подчертавайки, че това не се случва навсякъде.

Снимка: YALTA CLUB/Facebook

„Смятам, че фестивала ни е на световно ниво, но поради законите заради рестрикция на шума, нямаме възможност да бъдем конкурентно способни на фестивали като тези в Ибиса или Миконос. Цените за билетите на тези фестивали е 20 евро и няма никакви рестрикции и забрани. За момента няма как да предложим това на нашата публика“, разказва пред Марина Цекова в NOVA Красимира Илиева.

Тази година партито няма да приключи в 22.00 ч., тъй като има разрешително от властите в Несебър и организаторите обещават

13 часова продукция от залез до изгрев.

„Смятам, че фестивалът е за всички хора. Артистите са невероятни и нашият избор е дълбоко емоционален и обвързан с историята на фестивала. Някои от тях са добре познати на публиката като DubfireVictor Calderone, Ричи Ахмед и Juan Alvarez, а към тях ще се присъедини и Nadia Boulif, която ще дебютира на SOLAR Summer и

ще я чуем за първи път на българска сцена“,

разкрива част от участниците PR мениджъра. Красимира Илиева споделя, че артистите са впечатлени и дори влюбени в българската публика. Тя описва, че на техните събития има специфична емоция и магнетизъм. Именно това ги кара с удоволствие да се връщат отново на тези събития, за да изпитат същото чувство и да се свържат с българската публика.

Снимка: YALTA CLUB/Facebook

Желанието на организаторите е да се създаде такава парти локация, която да не попада под рестрикциите на закона. Това е възможност да се превърне евтиния туризъм в нещо по-значимо и по-голямо. През годините организаторите са се опитвали да запазят духа на фестивала и той се е провеждал на различни места на морския бряг.

„Имаме позитивни емоции и преживявания от Морската гара в Бургас и остров „Света Анастасия“, но не е същото преживяване. Cacao beach е в сърцето на SOLAR Summer и ще остане най-сантименталната локация за нас“, категорична е Красимира.

Фестивалът SOLAR Summer ще се проведе на 3 август, събота на плажа Cacao beach в Слънчев бряг.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас