Trapeza Fest събира любителите на вкусната храна в „Топлоцентрала“

Trapeza Fest събира любителите на вкусната храна в „Топлоцентрала“

Сподели

Летният фестивал на Бакхус – Trapeza Fest, ще се проведе на 29 и 30 юни от 11:00 до 22:00 часа в големия двор на „Топлоцентрала“.  Trapeza Fest ще събере любителите на вкусната храна, разнообразните напитки, завладяващите лекции и музиката на живо.

Приготвили са трапеза за всички настоящи и бъдещи бакхустници.

Кулинарни изкушения:

На място ще можете да опитате авторско меню с ферментирали продукти, ароматно пушено барбекю и неочаквани комбинации в хот-дозите. Гарнирайки си с класически и екзотични картофки. А за десерт не пропускайте да си хапнете домашни палачинки и гофрети, ръчно приготвени понички и бисквити или занаятчийско джелато.

Напитки:

В жегите ще можете да се разхладите с разнообразни видове българска крафт бира, вино, узо или коктейли.

Гурме продукти:

Дегустирайте специални мезета, люти сосове, маслинови масла, балсамови оцети, растителни сирена, органични ядкови напитки, световни подправки.

Лекции и събития:
  • Изгубените рецепти на българските сирена, за които ще ни разкаже Цветан Димитров. Той ще ни въведе в света на сирената с история и емоция, разказвайки за усилията си за
съхранение и възстановяване на традиционните сирена

като зеленото сирене от Черни Вит, кротмач, и още над 40 вида.

  • Бъдещето на храната и ролята на Общата Селскостопанска Политика на ЕС. В него ще бъде разгледано значението на ОСП и как тя функционира в съвременния контекст. Ще бъде обсъдена Зелената сделка на ЕС и нейното въздействие върху качеството на храните.
  • Пътят на сладоледа с Росица Иванова. Тя ще сподели опита си от обучението при най-добрите джелато шефове в Италия. Така посетителите ще могат научат за иновациите в джелато производството.

Партньорите на Trapeza Fest са подготвили кулинарно шоу и дегустация с шеф Димитър Тончев, както и забавления за най-малките. Ще бъдат организирани още игри с награди, а всеки посетител ще може да се наслади и на релакс в специална зона.

За музикалната програма в събота ще се погрижи група Фънкилишъс. Тя ще ни забавлява с авторски парчета и кавъри. В неделя Петър Йотов – Peyotoff пък ще ни пренесе на морето с нежна китара и новия си албум.

Входът е безплатен от 11:00 до 12:00 часа, а събитието е изцяло безкешово. Не забравяйте да вземете и своето куче!

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас