„Варненско лято“ стартира с бурни аплодисменти за пиесата „Великденско вино“

Снимка: viafest.org

„Варненско лято“ стартира с бурни аплодисменти за пиесата „Великденско вино“

Снимка: viafest.org
Сподели

Международният театрален фестивал (МТФ) „Варненско лято“ се откри със спектакъла „Великденско вино“ на Народния театър „Иван Вазов“. 

„Този фестивал е емблема не само за Варна, но и за цяла България. За своите тридесет и една години той спокойно може да се нарече традиция, която има своя отзвук и в България, и по света. За разлика от света обаче, където институциите създават личностите, в България личностите създават институциите.

Този фестивал не би бил възможен без Цветана Манева,

за което искрено ѝ благодаря“, каза служебният министър на културата Найден Тодоров, който участва в церемонията.

„Много обичам Варна, обичам вас и тази сграда“, каза Цветана Манева, която е председател на настоятелството на Фондация „Виа Фест“, организатор на МТФ „Варненско лято“. Тя припомни, че Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ е създаден от варненци чрез дарения, с които те са допринесли за построяването му. Актрисата определи представлението „Великденско вино“ като знаменателно.

„С вълнение пристъпваме за 32-ри път към откриването на фестивала, с който

Варна ще бъде театър за десет дни“,

каза в приветствието си директорката на домакинстващия проявата Театрално-музикален продуцентски център в града Даниела Димова. Тя пожела градът не само да съхрани този фестивал, но и да го надгради, цитира я БТА.

„Великденско вино“ с Владимир Пенев и Павлин Петрунов бе увенчано с продължителни аплодисменти. След него на площада пред театъра зрителите гледаха и огненото шоу „Охлюмотив“ на Театъра на огъня и сенките „Файъртер“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас