Пътешествие с яхта: ТОП 10 дестинации, които да посетите през лятото

Снимка: Goolets

Пътешествие с яхта: ТОП 10 дестинации, които да посетите през лятото

Снимка: Goolets
Сподели

Независимо дали плавате в тюркоазените води на Карибите или прескачате между уединени плажове по средиземноморското крайбрежие, яхтата винаги е добра идея. Тя осигурява интимно бягство, което лесно се адаптира към нуждите на всеки пътник, и предлага идеален начин да достигнете до неизвестни кътчета, „крещящи“ – ЛУКС. Предлагаме ви 10 дестинации за летни пътувания с яхта, които ще зарадват пътешественици от всички възрасти.

Далматинско крайбрежие

Лесно достъпни от Далматинското крайбрежие – и най-добре изследвани с частна яхта или платноходка – Хърватските острови се състоят от очарователни, тихи градчета, които осигуряват отдих от оживените градове Дубровник и Сплит.

Две от задължителните за посещение дестинации са Хвар и Корчула,

с крайбрежни ресторанти, средновековна архитектура и готически и ренесансови катедрали. Друга популярна спирка е остров Брач, където се намират няколко манастира отшелници. В Ровин има катедрала на върха на хълма и тесни улички, пълни с художествени галерии, винени барове и шикозни бутици, а посетителите на Бриюнските острови могат да разгледат частния сафари парк на бившия югославски държавник Йосип Броз Тито. Частните пътувания с яхта също така позволяват на пътниците да достигнат до необитаеми островчета и уединени плажове без туристи. Започнете или завършете пътуването си в Котур, Черна гора.

Гръцки острови

Частният круиз около гръцкoто крайбрежие позволява на посетителите да опознаят девствени пейзажи, великолепна архитектура и важни археологически обекти. Някои от акцентите включват спирки на Парос – зашеметяващ остров,

известен с мрамора си и множеството културни събития,

които привличат световна публика, и на по-малко посещавания Антипарос, с прекрасни зелени и сини води, девствени плажове и зашеметяващи сталагмитни пещери. Вижте храма на Посейдон с изглед към Егейско море, впечатляващата часовникова кула и красивите стари имения на Хидра и древния театър на Епидаурос.

Сен Тропе и Френската ривиера

Пътуването с лодка в Южна Франция е чудесен начин да избегнете прословутите летни тълпи в региона, пише indagare.com. Някои от акцентите включват планинското крайбрежие на Естерел. Това е

живописен участък от червени скали, които се спускат в съвършено синьо море.

Островите Лерин край бреговете на Кан с техните прашни пътеки, засенчени от евкалипт, потоци с цвят на нефрит и аметист и безброй възможности за хранене на плажа. В допълнение към круизите до отдалечените острови и оживените плажни клубове, в тези води има и отлични условия за наблюдение на китове и делфини.

Карибите

Тюркоазените води на Карибския басейн предлагат множество възможности за тези, които пътуват с яхта. Британските Вирджински острови, състоящи се от четири големи острова и 50-ина по-малки залива, се отличават с девствени плажове и едни от най-добрите места за гмуркане и шнорхелинг в региона. С частна лодка пътниците могат също така да обикалят островите на съседните острови. Те могат да започнат от Сейнт Лусия и да се спуснат към Гренадините, които включват Мустик и Кануан – за да изживеят Карибите пълноценно.

Галапагос

Най-добрият начин за разглеждане на архипелага Галапагос е с лодка или яхта, което дава на пътуващите най-голяма гъвкавост и най-персонализирано преживяване. Галапагос се състои от 13 големи острова, шест по-малки и повече от 40 необитаеми островчета. Сред най-интересните са Фернандина – за наблюдение на морски лъвове и игуани, Флореана – за гмуркане с шнорхел и отдалечените острови Вълк и Дарвин за наблюдение на океанския живот. Галапагос е известен със своите ята чукове, китови акули и капсули косатки. Имайте предвид, че има много правила за плаване, за да се защитят островите.

Индонезия

Индонезийският архипелаг се състои от повече от 17 000 острова, включително Бали, Ява и остров Сумба. Той предлага някои от най-красивите пейзажи в света – както над водата, така и под водата. Пътуването с яхта тук позволява на посетителите да търсят най-уединените места за уединение и вълнуващи места за гмуркане.

Италианско крайбрежие

Ако акостират край бреговете на впечатляващите италиански острови,

пътуващите с яхти могат да се възползват от пазаруването,

заведенията за хранене и нощния живот на сушата и да избягат във водата, когато тълпите станат твърде интензивни. Отплавайте до такива запомнящи се дестинации като Портофино, Форте деи Марми, Капри, Сицилия и Еолийските острови и получете достъп до уединени заливчета и най-добрите плажни клубове.

Сардиния и Корсика

Сардиния и Корсика са идеално съчетание за средиземноморски круиз. Очарователният Коста Смералда (Изумруденият бряг) на е на нивото на Сен Тропе по отношение на блясъка. Гостите на частни яхти могат да изследват близките заливи или да посетят околните острови, където има много места за плуване. В Корсика много от най-хубавите кристални заливи са достъпни само с лодка.

Балеарските острови в Испания

Майорка, най-големият остров, е водещ в областта на луксозните пътувания. Посетете Стария град на Палма с неговия вълшебен лабиринт от калдъръмени улички и каменни дворци. Жизнерадостната Ибиса отдавна привлича знаменитости, посетители на партита, семейства и артисти. Не пропускайте да обиколите плажовете до далечните краища на Ибиса с лодка, както и да направите еднодневна екскурзия до съседните острови Форментера и Тагомаго. Завършете на малкия остров Менорка, за да се отпуснете в този биосферен резерват на ЮНЕСКО.

Норвегия

Започнете пътешествието си с в Осло, където лабиринтът от повече от 40 острова в града може да бъде разгледан с частна яхта или с голяма лодка. Пътешествениците, които жадуват за драматични гледки, трябва да се отправят на север към норвежките фиорди. Rегионът се характеризира с вдъхновяващи морски заливи, разположени между внушителни планини. Тук суровата брегова линия е осеяна с малки рибарски селища, водопади и отлични условия за пешеходен туризъм.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас