Присила Пресли оспорва завещанието на дъщеря си Лиса Мари

Присила Пресли оспорва завещанието на дъщеря си Лиса Мари

Сподели

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, оспорва завещанието на починалата им преди няколко седмици дъщеря. Лиса Мари Пресли, единственото дете на двойката, почина преди половин месец на 54-годишна възраст следствие на внезапно спиране на сърцето.

В съдебната петиция се оспорва поправката от 2016 г. в завещанието на Лиса Мари,

която измества Присила като попечител на имуществото. В документа е изписано погрешно името на майка ѝ и има подпис, който изглежда необичаен, твърдят адвокатите на г-жа Пресли. В жалба до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната Присила заявяват, че тя е научила за „предполагаемото изменение от 2016 г.“ едва след смъртта на Лиса Мари. А по закон, тя трябва да бъде уведомена при подобна смяна.

Замяната ѝ като попечител би означавала, че тя вече не контролира активите на дъщеря си.

Изменението на завещанието,

което сега е под въпрос, отстранява майка ѝ и бившия ѝ бизнес мениджър Бари Сийгъл като съпопечители. Вместо това  попечите стават двете ѝ деца – 33-годишната Райли и Бенджамин Киоу. Бенджамин Киоу почина през 2020 г. на 27-годишна възраст. Райли Киоу е актриса. Снима се във филма „Дяволът през цялото време“ от 2020 г. и сериалът на Amazon „The Terminal List“. Според съдебното оспорване г-жа Пресли твърди, че поправката никога не ѝ е била връчена, докато дъщеря ѝ е била жива, както изрично се изисква в завещанието.

В изменението в завещанието на Лиса Мари също така „изписва „името на майка ѝ е изписано грешно“. Адвокатите имат съмнение и за подписа на Лиса Мари, който „изглежда несъвместим с нейния обичаен подпис“. Адвокатите ѝ твърдят също, че изменението не е било заверено нито от свидетели, нито от нотариус. Правните действия се предприемат по-малко от седмица, след публичната панахида Лиса Мари Пресли в семейното имение Грейсленд в Мемфис, Тенеси.

Елвис Пресли и раждането на рокендрола през обектива на Алфред Вертхаймер

Актуално

Избрано за вас