Диана Димитрова ще съди Вергов за клевета, гилдията го подкрепя

Актрисата Диана Димитрова ще съди колегата си Юлиан Вергов за клевета. Решението й е продиктувано от официалната позиция на Вергов по повод обвиненията по негов адрес във физическа саморазправа на терена на „Откраднат живот“.

Случката провокира медиен ураган преди няколко месеца,

но Вергов проговори по темата едва сега, след като прокуратурата прекрати следствието поради липса на доказателства.

В писмо до медиите той заяви, че е намерил крайно смущаващи съобщения от Диана в телефона на 15-годишната си дъщеря и досега не е завел дело за издевателство над непълнолетна само за да защити семейството си. Димитрова пусна отговор в социалните си мрежи, наричайки Вергов „рецидивист с психични отклонения“.

Редица актьори взеха отношение по темата чрез позиции във Facebook профилите си, или споделяйки едно към едно казаното от Юлиан Вергов. Захари Бахаров даде рамо на колегата си от „Спанак с картофи“ и го защити с думите:

„Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му.

Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й“.

Въпрос, който Диана Димитрова засегна и в поста си: „Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи, заради един изрод“.

Теодора Духовникова нарече случилото се „грозна история“, заставайки зад Вергов и близките му. Тя изрази надежда случаят да не засенчи някой реален случай на жена, станала жертва на насилие:

Безразлична не остава и Ваня Щерева, която е категорична, че клеветата също е насилие.

Писателката Яна Борисова също взе отношение, заявявайки, че безусловно подкрепя Вергов.

Фотокредит: Личен архив Юлиан Вергов; Facebook Диана Димитрова

Подкрепете ни

Благодарим на всеки един от вас, който е част от културната екосистема в Централна и Източна Европа и дава своя принос за нашето развитие. За да запазим съдържанието си безплатно за всички, имаме нужда от вашата подкрепа. Основната ни мисия е да развием и да допринесем за културния живот в България и за това да има своята сцена за изява.

Актуално