Шампанското на Брад Пит ще напои Оскарите

Шампанското на Брад Пит ще напои Оскарите

Сподели

Розово шампанско от избата на Брад Пит ще се лее на наградите „Оскар“. Изисканото „Фльор дьо Миравал“ е първото пенливо вино на знаменитост, сервирано на престижното събитие, припомня БТА.

Напитката ще се лее на всички нива

– от церемонията по награждаването, през Бала на губернатора (официалното афтърпарти), до всички сателитни партита за наградите в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон.

Тази година американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде своите награди за 95-и път. Церемонията ще бъде на 12 март (рано сутринта на 13 март българско време) в „Долби тиатър“ в Лос Анджелис.

 

Флиртът на Брад Пит с винарския бизнес датира от 2008 г., когато със съпругата му Анджелина Джоли се сдобиват с имението „Шато Миравал“ в Южна Франция. Имотът има лозя, които

произвеждат истински елексир,

а звездата от култови филми като „Седем“ и „Бандата на Оушън“ намери правилния начин да го маркетира и продава. Розето „Фльор дьо Миравал“ е плод на сътрудничеството между Брад Пит и две лозаро-винарски фамилии – Перен и Петерс.

След пет години работа „Фльор дьо Миравал“ се появи на пазара през 2020 г., като беше обявено за единственото шампанско, посветено изключително на розето.

През 2020 г. Брад Пит спечели първия си актьорски „Оскар“

за ролята на очарователния каскадьор Клиф Бут в „Имало едно време в Холивуд“ – любовното писмо на режисьора Куентин Тарантино към Меката на киното от 60-те години на миналия век. Тази година филмът „Вавилон“ с участието на Пит има три номинации за „Оскар“, но те не са в актьорските категории.

Актуално

Избрано за вас