Сериал по „Властелинът на пръстените“

Снимка: Amazon Studios

Сериал по „Властелинът на пръстените“

Снимка: Amazon Studios
Сподели

Сериал по известния роман на Толкин „Властелинът на пръстените“е най-новата продукция на Amazon Studios. Сериалът ще проследи нови приключения от Средната земя.

„Властелинът на пръстените“ се превръща

в международен феномен, който продължава да вдъхновява направата на различни адаптации. До момента, романът е преведен на близо 40 езика и е продаден в над 150 милиона копия. През юли месец бяха разкрити кадри от видео игра за историята на Голъм, но един от най-очакваните проекти със сигурност е поредицата, обещана от Amazon Studios.

Разположен в Средната земя

и с участието на някои емблематични герои от сагата, сериалът ще проследи нови приключения.  От краткия синопсис, който излезе наскоро, действието се развива през Втората епоха, „в период на относителен мир, хиляди години преди събитията от книгите„ Хобит “и „Властелинът на пръстените “ от Дж. Р. Р. Толкин “, сподели Amazon Studios.

Според Hollywood Reporter това ще е една от най-мащабните продукции правени някога.

Само първият сезон на продукцията ще струва близо 465 милиона долара, което надхвърля неколкократно бюджетът на фентъзи сагата Game of Thrones – достигнал до 100 милиона долара за един сезон.

С тази адаптация в продължение на няколко сезона на литературния феномен на Толкин, който беше успешно възобновен в киното през 2000 г., Amazon се надява да спечели точки в безмилостната битка, водена от платформата му за разпространение Prime Video. Както и срещу съперниците си Netflix и Disney.

Актьорският състав на поредицата включва

британските актьори Джоузеф Моули и Робърт Арамайо познати ни от „Игра на тронове“. Също и британският театрален актьор Оуейн Артър, Назанин Бониади, Том Бъдж и други.

Ще трябва да се въоръжим с търпение до 2 септември 2022 г., за да преоткрием този цял един нов свят, състоял се хиляди години преди появата на Библо.

Актуално

Избрано за вас