Ева Грийн съди продуценти за 1 млн. долара

Снимка: Ева Грийн на фотосесията на филма "Proxima" на 67-ия филмов фестивал в Сан Себастиан, 21 септември 2019 г. Backgrid USA / Bestimage

Ева Грийн съди продуценти за 1 млн. долара

Снимка: Ева Грийн на фотосесията на филма "Proxima" на 67-ия филмов фестивал в Сан Себастиан, 21 септември 2019 г. Backgrid USA / Bestimage
Сподели

Как Ева Грийн се озовава в съда, за да получи хонорар от 1 милион долара? Адвокатите на продуцентите разчитат на съобщения в WhatsApp, в които Ева Грийн наричала член на актьорския състав „зъл“, „хитър социопат“, „лъжец и глупак“. Френската актриса, позната от филма на Бертолучи „Мечтатели“, атакува британските продуценти на научнофантастичен филм, който така и няма да види бял свят.

Френската актриса Ева Грийн е в центъра на съдебна битка в Обединеното кралство

Тя иска да получи хонорара си въпреки отмяната на филмa. Aдвокатът ѝ заяви в четвъртък, че продуцентската компания се опитва да я изкара „дива“. 42-годишната френска актриса, звезда от „Казино Роял“ от 2006 г., трябваше да се снима в научнофантастичен филм – „Патриот“ преди продукцията да бъде окончателно спряна през октомври 2019 г.

Тя съди продуцентската компания White Lantern Films, за да получи хонорара си от 1 млн. долара (918 000 евро) за филма, въпреки че той няма да се снима. Но британската продуцентска компания решава да подаде контраиск срещу актрисата, заявявайки, че тя е отправила „необосновани искания“. Според тях тя е навредила на продукцията на филма.

Процесът, който започна в четвъртък, ще продължи осем дни. Очаква се Ева Грийн да застане пред съда в понеделник. Адвокатът на актрисата, Едмънд Кълън, заяви пред съдиите, че Грийн „се е преуморила“, за да бъде осъществи този проект. Тя се е съгласила да участва, тъй като той засяга:

 „въпрос, който силно я тревожи, а именно климатичната катастрофа“.

Но адвокатите на White Lantern Films твърдят, че френската актриса е изразила „липса на доверие и недоволство“ от членовете на продуцентския екип. Тя „все по-рядко се е ангажирала“, което е нарушение на договора. Ева Грийн е проявила „отвращение към създаването на филма, който „White Lantern Films“ можеше и щеше да направи“. Това казва адвокатът на продукцията Макс Малин. Според него е имало „разминаване между очакванията на Ева Грийн и филма, който тя искаше да направи, и бюджета, който позволяваше“.

Актуално

Избрано за вас