Малкович вечеря при Хилда Казасян на 14 февруари (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Малкович вечеря при Хилда Казасян на 14 февруари (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Сподели

Ресторантът на джаз примата посрещна актьора със стари арменски рецепти и отбрани вина

Холивудската звезда Джон Малкович, който от понеделник е в София за трите представления в Народния театър на спектакъла „В самотата на памуковите полета“, вечеря навръх 14 февруари в ресторанта на българската джаз прима Хилда Казасян.

Звездните актьори бяха посрещнати в ресторанта на джаз певицата Хилда Казасян.

Заведението се намира в сърцето на столицата, в емблематична сграда с уникална архитектура от времената на Стара София, сгушена между Царския дворец и Военния клуб.

Джон Малкович и неговата колежка и близка приятелка Ингеборга Дапкунайте.

На вечерята Малкович бе придружен от своята сценична партньорка Ингеборга Дапкунайте, с която играят заедно от 3 десетилетия. Включително и във „В самотата на памуковите полета“.

Двамата вечеряха в компанията на българските си приятели и колегисред които и екипът на artportal.news – медийната платформа за култура, за която Малкович даде ексклузивно интервю при пристигането си в България.

В ресторанта те бяха посрещнати от половинката на Казасян Пламен Иванов, тъй като ангажименти възпрепятстваха самата певица да бъде там.

Екипът бе посрещнат с прекрасно украсена маса в една от залите на ресторанта.

Легендарният актьор, режисьор и продуцент Джон Малкович, сценичната му партньорка Ингеборга Дапкунайте и приятелите им бяха настанени на разкошна маса в една от залите на заведението, чието име в превод на български език означава „Ела, ела“.

Джаз примата е украсила стените на ресторанта си с поставени в рамка партитури.

По стените на ресторанта своя отпечатък е оставила и самата Хилда, която е украсила мястото с поставени в рамки нотни листове. Те не са случайни, тъй като именно с тях, докато растяла, се е учила да свири на пиано и е опознавала света на музиката, разкриха от екипа й. Приглушената джаз музика, виното и невероятните арменски специалитети на „Egur, Egur“очароваха Малкович и Дапкунайте. Те споделиха, че преди години са вечеряли в арменски ресторант в Санкт Петербург и са категорични, че арменската кухня в България е на най-високо ниво и изключително вкусна. Двамата благодариха и на шеф готвачите в ресторанта на Хилда Казасян за впечатляващите ястия, които са имали удоволствието да опитат.

Половинката на Хилда Казасян – Пламен Иванов посрещна гостите, а те лично благодариха на шеф готвачите за уникалните ястия.

Всъщност голяма част от рецептите, които Малкович и Дапкунайте опитаха са плод на бабата на Казасян. Самата Хилда винаги е казвала, че идеята да направи арменски ресторант се заражда поради това, че в дома й винаги било пълно с приятели и всички те си умирали за ястията на нейната арменска баба.

Рецептите са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат свои, лични тънкости на готвене. Сред уникалните стари гозби, които се предлагат от Хилда и екипа й е и Ишхан по Севански – риба, приготвена по стара арменска рецепта. А също скара, маринована с нар и лук. Мястото е известно и с уникалните си десерти, както и арменски коняци и вина, влизащи в световния топ 5.

Фотокредит: artportal.news

Актуално

Избрано за вас