Брад Пит съди Анджелина Джоли за общия им имот във Франция

Брад Пит съди Анджелина Джоли за общия им имот във Франция

Сподели

59-годишният БраД Пит съди бившата си жена Анджелина Джоли за продажбата на нейната половина от винарната „Шато Миравал“ (Château Miraval). Това е втора жалба, подадена от актьора през изминалата седмица.

Адвокатите му твърдят, че

Джоли е продала тайно 50% от лозята в Южна Франция, където двойката се ожени през 2014 г.

Брад Пит твърди, че Джоли „умишлено го е държала в неведение за продажбата на нейния дял от семейния винарски бизнес на руски олигарх“ след раздялата им. А връзката с купувача представлява „екзистенциална заплаха за бизнеса“.

Фотокредит: Michel Gangne/AFP

Във внесената във Върховния съд на Лос Анджелис жалба се посочва,  че „действията на Джоли са били незаконни, тежки и умишлено са навредили на Пит“. И това предстои да бъде доказано.

Адвокатите на Брад са записали, че двойката е купила „имота като дом, който да споделят с децата си, а лозето като семеен бизнес“. И Джоли, въпреки че подкрепяше усилията на Пит от името на семейството,

не свърши нищо от работата, необходима за успеха на Миравал“ 

Предполагаемата продажба нарушава правото на Брад Пит да се наслаждава на дома, който е създал за семейството си, пише още адвокатският му екип в документите.

Брад Пит настоява за взаимно споразумение за поверителност, стриктно свързано с „Шато Миравал“.   Причината – опасения относно чувствителната финансова информация и защитата на марката.

Адвокатите на холивудския актьор твърдят, че

съдебното дело няма нищо общо с развода или децата на Бранджелина

Преди време Пит беше обвинен, че е “душил и ударил“ един от наследниците си по време на частен полет през 2016 г., както и че е “полял с бира“ Джоли.

Фотокредит: Karwai Tang/WireImage

По време на фестивала в Кан, преди две седмици,

 Брад Пит лансира собствения си джин, вдъхновен от френската Ривиера.

Пит за първи път навлиза в бизнеса с напитки, когато през 2011 г. с Джоли купуват имението с просторна къща и лозе в Южна Франция за 67 милиона долара.

Актуално

Избрано за вас