Павел Иванов ще изиграе Гунди във филм за футболната легенда

Павел Иванов ще изиграе Гунди във филм за футболната легенда

Сподели

Актьорът от Народния театър „Иван Вазов“ Павел Иванов ще се превъплъти във футболната легенда на „Левски“ и България Георги Аспарухов-Гунди.

Снимките на „Гунди – легенда за любовта“, започнаха днес и ще продължат през следващите два месеца.

Продуценти на игралния филм, посветен на живота на футболната легенда, са дуото Иван Христов и Андрей Арнаудов или Иван и Андрей от „Междинна станция“.

Екипът на филма презентира проекта си в неделя на столичния стадион „Раковски“. Бюджетът, осигурен чрез частни инвеститори, е близо 4 000 000 лева.

Филмът трябва да излезе на екран в началото на следващата година.
Павел Иванов – в ролята на Гунди и Александра Свиленова – в ролята на Лита. Фотокредит: Междинна станция

Лентата проследява живота на големия футболист от срещата му с неговата любима и бъдеща съпруга Величка Маркова-Лита до трагичния 30 юни 1971 г., когато Гунди загива в автомобилна катастрофа в прохода Витиня заедно с колегата си Никола Котков.

В образа на Лита ще влезе 20-годишната дебютантка Александра Свиленова. Режисьорът е Димитър Димитров, сценарист е Емил Бонев, а главен оператор – Борис Славков. Консултант на филма е Станислав Ангелов-Пелето.

Музикален продуцент и композитор на саундтрака е Добрин Векилов-Дони.

Любопитна подробност е, че

Дони е племенник на Димитър Пенев, първи братовчед на Любослав Пенев и „цесекар в кръвта си“.

„Това не е филм за „Левски“, а за един велик българин и за цяла плеяда велики българи, които са българска гордост“, каза Иван Христов, цитиран от БТА.

Идеята за този филм е на сценариста Емил Бонев, който я развива в последните няколко години.

„Ние никога не сме обсъждали дали да се случи този филм. Ние просто се погледнахме и знаехме, че той ще се случи. Това за нас е много важно и сме много горди и щастливи. И се надяваме всички, които ще го изгледат, също да се чувстват горди и щастливи“, каза съпродуцентът Андрей Арнаудов.

„Една от основните причини да изживяваме тези времена на разпад, които изживяваме, е, че

от 10 години в България не е имало източник на обща национална гордост.

Мисля, че по подобен начин можехме да кажем, че сме нация, колкото и да е предъвквана тази тема, когато националният отбор на България през 1994 г. направи така, че всички ние да живеем като един човек“, допълни Иван.

https://www.facebook.com/ivaniandrey.official/videos/612014570891092/

На първия снимачен ден присъства и вдовицата на Гунди – Величка Маркова-Лита.

„Ужасно съм развълнувана, дори съм уплашена, защото пускам България в нашия дом. Не се надявам, а

вярвам, че ще стане един чудесен филм, който не само ще забавлява, но може би ще подскаже на много хора, че могат да се замислят, когато правят нещо“.

Лита благодари на целия екип, защото, по думите й, те ще я върнат назад във време, в което би искала да остане.

„Относно отговорността, която всички заедно решихме аз да поема, мога да кажа само, че проверката на времето ще покаже своите резултати. Стараем се всички да направим невъзможното – за да може филмът да вълнува своите зрители“, обобщи главният герой Павел Иванов.

Иванов е част от трупата на Народния театър от 2016 година. Познаваме го и малкия екран с ролите си в сериалите „Полицаите от края на града” и „Татковци”.

Партньорката му в бъдещия филм все още учи актьорско майсторско за драматичен театър в класа на проф. д-р Ивайло Христов.

Актуално

Избрано за вас