В името на демокрацията: Карабашлиев ще плати от джоба си на наблюдатели на изборите

В името на демокрацията: Карабашлиев ще плати от джоба си на наблюдатели на изборите

Сподели

„Цялата тази работа с демокрацията се оказа една много, много сложна операция. Но колкото и „счупена“ да е, предпочитам я стократно пред „здравата“ тирания“.

Това публикува в неделя писателят и драматург Захари Карабашлиев във връзка с предстоящите избори през април.

Главният редактор на издателство  „Сиела“ е готов да плати от джоба си разноските за транспорт и дневни на наблюдатели на честния изборен процес. Всичко в името на борбата с купения вот, „мъртвите души“ в избирателните списъци и манипулациите с хартия.

Изборите са след 2 седмици.

Според Карабшлиев проблемите ще бъдат не в големите секции, а в малките населени места в края на изборния ден. Освен всичко друго, недействителните бюлетини ще са стотици хиляди, казва още той, визирайки хартиените бюлетини.

„Ако някой доброволства да участва по един или друг начин в изборите на някое отдалечено място, но няма материална възможност, аз ще помогна и ще покрия пътни и дневни. Познавам достатъчно хора като мен, които биха направили същото, така че съм в състояние да покрия известен брой доброволци. Не се колебайте. Пишете на лични. (В края на краищата всичко е лично.)
И въобще, цялата тази работа с демокрацията се оказа една много, много сложна операция. Но колкото и „счупена“ да е, предпочитам я стократно пред „здравата“ тирания“, казва Карабашлиев.
Ето и целия пост на писателя от личния му Facebook профил:

Фотокредит: @karabashliev

 

 

 

Актуално

Избрано за вас