Робърт Дауни Джуниър се завръща с римейк на Хичкок

Робърт Дауни Джуниър се завръща с римейк на Хичкок

Сподели

Робърт Дауни Джуниър се завръща на големия екран след дългата пауза след последния филм на Avengers: Endgame от 2019 г. Предполага се, че супер звездата ще участва в римейк на един от класиките на Алфред Хичкок –

психологическия трилър Vertigo

Paramount Pictures планира да преработи класиката от 1958 г.  Актьорът и съпругата му Сюзън Дауни ще бъдат продуценти с тяхната компания Team Downey, съобщава Deadline.

57-годишната звезда от „Железният човек“ ще влезе в ролята на Джеймс Стюарт. Стивън Найт – създателят на Peaky Blinders,  е избран да напише новия сценарий.

Getty/Everett/Caryn Mandabach Productions Ltd & Tiger Aspect Productions Ltd

Към момента все още не е ясно кой ще партнира на Дауни в римейка в женската роля, която в оригиналната лента на Хичкок бе поверена на Ким Новак.

Vertigo беше класиран на девето място в списъка на AFI за най-великите американски филми на всички времена и се смята от мнозина за

шедьовър на киното.

Революционните техники за заснемане на Хичкок бяха първият път, когато мащабирането беше използвано за изкривяване на перспективата, което създаде известния сега „вертиго“ ефект. Оригиналният сюжет проследява Стюарт – бивш полицейски детектив, който е бил принуден да се пенсионира след инцидент. Този инцидент е предизвикал изключителен страх от височини и световъртеж. Работейки като частен детектив, той е нает да разследва съпругата на негов познат, която се държи странно.

След раздялата си с Marvel през 2019 г.,

когато за последен път влезе в обичаната от всички фенове роля на Железният човек,  Дауни стои извън светлината на прожекторите.  Филмът от 2020 г. „Дулитъл“ беше последният път, в който той игра главна роля в голям холивудски филм. Време е Дауни да се завърне в киното да играе в предстоящия „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан, който ще излезе това лято.

Освен това той скоро ще се появи в сериала на HBO The Sympathizer, исторически драматичен трилър, който проследява полуфранцузин, полувиетнамец (Hoa Xuande), който е бил шпионин на комунистическите сили по време на войната във Виетнам.

Актуално

Избрано за вас