Пуснаха в продажба „износени“ маратонки за близо 400 лв.

Снимка: Adidas

Пуснаха в продажба „износени“ маратонки за близо 400 лв.

Снимка: Adidas
Сподели

Няма нищо лошо в това да си купите чифт употребявани маратонки. Повторната употреба на продукти всъщност се насърчава. Tова е най-истинската форма на практикуване на устойчивост и нaмаляване на замърсяването от текстилната промишленост.

В случая обаче не става въпрос за употребявани обувки, а за нови чифт маратонки Adidas. Марката пусна чифт, който изглежда така, сякаш вече е използван с години. Компанията решава да  направи точно това с най-новия си чифт Ultraboost Light. Той е представен като изключително удобната и надеждна обувка за бягане. Моделът има своите основни последователи и лоялни фенове още от пускането на базовия модел през 2015 г., пише sneakernews.com.

Използвайки обикновена бяла или сива цветова гама като основа, компанията добавя достатъчно козметично износване, съобщи БТВ. Върху обувките се виждат следи от мръсотия и повърхностни изтърквания навсякъде около подметката и горната част. Компанията производител също така потвърди в описанието на продукта, че маратонката е изработена от поне 20% рециклирани материали.

Adidas Ultra Boost Light се появява за първи път на пазара през февруари 2023 г. Твърди се, че маратонката е една от най-леките обувки за бягане във франчайза, благодарение на новата междинна подметка Boost, която е с 30% по-лека от предишните.

Актуално

Избрано за вас