Български дизайнери облякоха внучката на Чаплин и Мария Бакалова за фестивала в Кан

Снимка: AP

Български дизайнери облякоха внучката на Чаплин и Мария Бакалова за фестивала в Кан

Снимка: AP
Сподели

Присъствието на червения килим е символ на истински успех – и за знаменитостите, гости на церемонията, и за брандовете, които ги обличат. През тази година българските дизайнери и художници заеха специално място под светлината на прожекторите на кинофестивала в Кан.

Българската дизайнерка Десислава Тошева, създател и собственик на бранда Caviar Couture

облече внучката на Чарли Чаплин – Кийра

Чаплин, за появата й на червения килим в Кан.

Тя блестеше с дълга рокля в розово и черно, чиято цена е 3500 лв., съобщи bTV.

Снимка: Getty Images

Миналата година майката на Илън Мъск – Мей, пък засне фотосесия за корицата на модно списание с рокля на  българската дизайнерка.

Модната къща на Тошева присъства в най-значимите световни модни издания като Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, L’Оfficiel, Vanity Fair, Amica, Faust Paris, Madame Figaro, Fashion Magazine, Io Donna, Orient Palms.

Оказва се, че роклята на Чаплин не е била единствената, изработена от български дизайнери.

Снимка:Getty Images

Номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова заблестя на червения килим по време на премиерата на филма си „Стажантът“ с тоалет на „Долче и Габана“. Впечатляващата картина в долната част на роклята ѝ е дело на българката Михаела Етова, предаде БНР.

Билетите за кинофестивала в Кан струват между 6000 и 30 000 долара. Всяка прожекция има своя собствена цена в зависимост от фактори като филм, екипа и др. Членовете на медиите могат да избират кой филм искат да гледат и да закупят билети за него. Билетната каса отваря четири дни преди прожекцията, за да могат хората да запазят местата си.

Актуално

Избрано за вас