„Шанел“ проведе ежегодното си модно ревю на улица в Манчестър

Снимка: Manchester Evening News

„Шанел“ проведе ежегодното си модно ревю на улица в Манчестър

Снимка: Manchester Evening News
Сподели

Всички бяха единодушни, че Манчестър е изненадващ избор за ревю на „Шанел“. Уличният подиум в северния квартал на града беше подготвен за среща на две много различни атмосфери.

Уличен моден подиум в северния квартал на града беше подготвен за среща на две много различни атмосфери. И така френската луксозна марка пренесе ежегодното си ревю, посветено на занаятчийската работа на бранда, на дъждовна улица в Северна Англия, пише БТА.

Снимка: Manchester Evening News

Сред гостите, които присъстваха на представянето на специалната колекция в Манчестър, бяха актьорите Тилда Суинтън, Хю Грант и Кристен Стюарт, режисьорът София Копола, моделът Алекса Чънг, британският рапър Ейч, Шарлот Казираги. Те се събраха на участък от манчестърската улица под прозрачен навес. Преди началото се поднасяха греян сайдер и миниатюрни тостове със сирене, докато наблизо скандираха протестиращи, подкрепящи палестинците.

Скоро музиката заглуши протестните скандирания и

модели с прически, вдъхновени от 60-те години на миналия век, „завладяха“ тротоара

в момичешки интерпретации на характерните за марката ансамбли от туид в яркорозово, оранжево, небесносиньо, ябълковозелено, съчетани с обувки „Мери Джейн“ на нисък ток.

Годишното събитие представя дантели, бродерии и други занаятчийски изработки, произведени в комплекса от специализирани работилници на Шанел в северните покрайнини на Париж.

Марката пуска и филм за колекцията на София Копола,

включващ снимки на британския фотограф Джейми Хоуксуърт и музика на „Ню ордър“.

Връзката на Манчестър с модата датира от 18-и век, когато градът е бил центърът на британската текстилна индустрия. Той е известен с приноса си към британската поп култура, спорт и мода.

Актуално

Избрано за вас