Диор vs. Шанел: Кой ще победи в битката за надмощие на подиума?

Снимка: Apple+

Диор vs. Шанел: Кой ще победи в битката за надмощие на подиума?

Снимка: Apple+
Сподели

Съперничеството между Кристиан Диор и Коко Шанел за надмощие във френската мода ще бъде в центъра на събитията в сериала „Новият облик“ (The New Look). Продукцията на „Епъл тв+“ е вдъхновена от истински събития. Първият трейлър бе представен само месец преди премиерата.

Действието на сериала се развива през 40-те в столицата на модата – Париж. По това време градът е окупиран от нацистите и на фона на сложния исторически период модните

дизайнери се борят за оцеляването на ателиетата си.

Основното съперничество се очертава между новатора Кристиан Диор и Коко Шанел, която усеща заплаха в новата модна икона. Сагата се заплита допълнително и с историите на други влиятелни фигури в индустрията като Пиер Балмен и Кристобал Баленсиага. В сериала ще бъде представен и зашеметяващ поглед към ателието, дизайните и облеклата, създадени от Кристиан Диор.

Забележителен е и актьорският състав на продукцията. В главните роли на Диор и Шанел влизат съответно Бен Менделсон и Жулиет Бинош. Партнират им Мейзи Уилямс като Катрин Диор (сестра на Кристиан), Джон Малкович като Люсиен Лелонг и Емили Мортимър като Елза Ломбарди. Участват още Глен Клоуз, Клаес Банг и други. Създател на сериала е Тод А. Кеслер, съобщи „Площад Славейков“.

„Новият облик“ има общо десет епизода. Първите три ще излязат на 14 февруари в „Епъл тв+“. Следващите епизоди ще могат да се гледат всяка сряда до 3 април.

Актуално

Избрано за вас