Дизайнерът Джорджо Армани планира да се пенсионира

Снимка: Marc Piasecki/WireImage

Дизайнерът Джорджо Армани планира да се пенсионира

Снимка: Marc Piasecki/WireImage
Сподели

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани, на 90 години, разкри в интервю за италианския вестник „Corriere della Sera“, че планира да се пенсионира скоро. Той основава своята компания през 1975 г. и я управлява пряко до днес, като за първи път коментира своето оттегляне.

„Мога да си дам още две-три години начело на компанията. Не повече, ще донесе негативи“, заяви Армани. Той добави, че понякога сънува бъдещето, когато „вече няма да е нужно да съм този, който казва ‘да’ или ‘не’“.

Снимка: Peter White/Getty Images
Армани сподели, че е получил предложения от външни инвеститори, но за момента не разглежда такива възможности. Той подчерта, че е „създал нещо като структура, проект, протокол“ за бъдещото управление на компанията, но не разкрива подробности.

След това интервю спекулациите за наследниците на Армани се засилиха, тъй като той няма деца. Очаква се компанията да бъде наследена от сестра му, трима членове на семейството, дългогодишният му сътрудник Панталео дел’Орко и благотворителна фондация. Това съобщи БТА.

Снимка: Marco Bertorello/AFP/Getty Images

Джорджо Армани е роден на 11 юли 1934 г. в Пиаченца, Италия, и се превръща в

един от най-влиятелните модни дизайнери на нашето време.

Първоначално учи медицина, но съдбата го отвежда към света на модата, където намира своето истинско призвание. През 1975 г. създава своята марка Giorgio Armani, която бързо се утвърждава като символ на елегантност и изтънчен минимализъм.

Армани е известен със своите революционни подходи в модата – меките линии и изчистените форми на неговите костюми нарушават традициите и поставят нови стандарти за изисканост. Той облича хиляди холивудски звезди.

През годините Армани изгражда не просто модна марка, а цяла империя, включваща дрехи, аксесоари, парфюми и дори хотели. Неговата визия, прецизност към детайла и умението да съчетава класическа елегантност със съвременни тенденции го утвърждават като модна легенда. Колекциите му продължават да вдъхновяват поколения дизайнери и любители на модата по цял свят.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас