Екстравагантната мода на наградите „Грами“ – какво носеха звездите

Екстравагантната мода на наградите „Грами“ – какво носеха звездите

Сподели

Модата на наградите „Грами“ по традиция е…нетрадиционна, често „дива и лудешка“. Звездите и сега не изневериха на необичайното и екстравагантното, като този път не липсваше и елегантност от старата школа, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Виктория Моне; Снимка: Getty Images

Виктория Моне – носителката на приза за най-добър нов изпълнител, премина по червения килим със зашеметяваща прилепнала по тялото рокля на богиня в бронзовокафяв цвят на „Версаче“. В рокличка в същия тон беше облечена и очарователната ѝ 2-годишна дъщеричка Хейзъл. Тя стана

най-младата номинирана в историята

на наградите „Грами“.

С избора си на тоалет Моне отдаде почит към Стария Холивуд сред морето от дръзки цветове, блясък и сияние. Роклята ѝ допълваше колие със змия на „Булгари“.

Дуа Липа; Снимка: Getty Images

Британската певица от албански произход Дуа Липа заложи на сребриста рокля с дълбоко изрязано деколте на „Куреж“. Липа носеше и наподобяваща риба

23-каратова огърлица с диаманти,

оранжеви сапфири и други скъпоценни камъни на „Тифани“.

Тейлър Суифт; Снимка: Jordan Strauss/Invision/AP

Тейлър Суифт, която постави рекорд, спечелвайки за четвърти път водещото отличие за албум на годината, разходи по червения килим рокля с драпиран корсет, цепка отстрани и шлейф в класическо бяло на „Скиапарели“, съчетана с дълги черни кадифени ръкавици и множество колиета.

Оливия Родриго; Снимка: Jordan Strauss/Invision/AP

На непреходно бяла рокля на „Версаче“, обсипана с кристали и напомняща визията на Линда Еванджелиста от 1995 г., беше заложила и Оливия Родриго.

Майли Сайръс; Снимка: Getty Images

Ако с визията си Виктория Моне пресъздаваше идеята за статуетка „Грами“, Майли Сайръс беше воин в златисто с мрежест тоалет, който изглеждаше почти изцяло

направен от безопасни игли.

Творението е на Джон Галиано за модна къща „Маржела“. Как е напревено вижте тук.

Певицата Тайла, която с хита си Water триумфира в новата категория за най-добро африканско изпълнение, перфектно се справи с дебюта си на наградната церемония в

ментовозелена рокля на „Версаче“,

издържана в духа на обичайната ѝ „игрива и секси“ визия.

Били Айлиш; Снимка: Stewart Cook/CBS Entertainment

Другата призьорка Били Айлиш заложи на черно яке тип бомбър с розови ръкави и с

бродерия „Барби“ на ревера.
Джейкъб Колиър; Снимка: Getty Images

Шоуто изобилстваше от ярки жълти, розови и актуалните червени цветове, макар че много от участниците

бяха избрали класическото черно.

Сред тях беше кънтри певицата Лейни Уилсън в черен костюм на „Балмен“, която беше решила да отдаде почит към „мъжа в черно“ Джони Кеш.

„Бойджиниъс“; Снимка: Jordan Strauss/Invision/AP

Изпълнителките от „Бойджиниъс“, облечени с еднакви бели костюми на Том Браун с розови карамфили на реверите, демонстрираха мини тенденция на червения килим –

на дамите в мъжко облекло.
Джанел Моне; Снимка: Getty Images

Джанел Моне, която винаги се откроява с модните си решения, беше избрала черна рокля с пайети на Джорджо Армани, обточена със сребрист кант и сребристо-черна роза на талията. „Чувствам се класическа, вечна и футуристична“, сподели Моне.

Лени Кравиц; Снимка: Getty Images

„Изглежда, че водещите музикални отличия са в преход, поне що се отнася до модата. Това, което преди беше най-крещящият червен килим на годината, този път беше осезаемо по-приглушено. От една страна това е фантастично. То позволява на по-дискретните визии да блеснат. От друга страна, това все пак са наградите „Грами“. В крайна сметка малко бомбастичност винаги е забавна“, каза Джонатан Еванс от „Ескуайър“.

Съмър Уокър; Снимка: Stewart Cook/CBS Entertainment

Все пак екстравагантност  на червения килим на наградите не липсваше. Сид Уилсън от „Слипнот“ реши да демонстрира това с кожен шлем, приличащ на противогаз, за дебюта си на червения килим с „лилавата“ Кели Озбърн.

Мария Мендес беше избрала златисто украшение за глава, което падаше до очите ѝ, в допълнение към рокля в цвят шампанско.

Доун Ричард; Снимка: Getty Images

Червената рокля на певицата Доун Ричард

буквално представляваше дърво,

чиито клони се извисяваха високо над главата й.

На червено – рокля с корсет и шлейф на „Долче и Габана“, беше заложила и австралийската поп звезда Кайли Миноуг.

Лорън Дейгъл; Снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас