„Гучи“ откри Седмицата на мъжката мода с нова колекция

Снимка: Reuters

„Гучи“ откри Седмицата на мъжката мода с нова колекция

Снимка: Reuters
Сподели

Италианската модна къща „Гучи“ откри Седмицата на мъжката мода в Милано на 12 януари с дългоочакваната първа колекция за мъже. Нейн автор е новият творчески директор Сабато де Сарно, призован да даде нов тласък на прочутата марка, съобщава БТА, цитирайки АФП.

Седмицата на мъжката мода, посветена на колекциите есен-зима 2024/25, ще се проведе от 12 до 16 януари, предлагайки общо

74 събития, включително 27 ревюта и 32 презентации.

Сабато де Сарно беше прекарал четиринадесет години във „Валентино“ след работата си за „Прада“ и „Долче и Габана“.   През януари 2023 г. беше назначен от френската луксозна група „Керинг“

да съживи спадащите продажби

на нейната водеща италианска марка „Гучи“.

Далеч от ексцентричностите, присъщи на неговия предшественик Алесандро Микеле, този 40-годишен неаполитански дизайнер представи през септември първата си дамска колекция за „Гучи“. Тя се фокусира върху класическата елегантност.

Въпреки че тази колекция се продава едва от началото на 2024 г., „Гучи“, отчете спад на приходите си с 13% през третото тримесечие на фона на обща стагнация на пазара на луксозни стоки. Марката  представлява повече от половината от продажбите на „Керинг“.

„Гучи“ е във фаза на преход.

Креативното преоткриване на Алесандро Микеле даде отлични резултати, но клиентите в крайна сметка се умориха от това“, коментира пред АФП модният анализатор Лука Солка.

„Днес „Гучи“ трябва да намери нова енергия и нови идеи, за да развълнува потребителите“, отбелязва той. Допълва: „Преходът от максимализма на Алесандро Микеле към шика на Сабато де Сарно ми се стори малко рязък“.

„Съмнявам се, че въз основа на това, което видяхме през септември по време на женските ревюта в Милано, „Гучи“ ще успее да възвърне импулса си, особено с китайските потребители. Необходимо е повече“, преценява той.

„Гучи“ има успех, когато изпада в крайности

убедихме се в това при Том Форд, един от бившите емблематични стилисти“, каза експертът и добави: „Успехът дойде с неговата комуникация, силно натоварена с чувствени алюзии, както и с Алесандро Микеле, с експлозията на креативност, която удвои продажбите на марката“.

 

Актуално

Избрано за вас