Топ 10 модни тенденции за лято 2023

Фотокредит: COURTESY

Топ 10 модни тенденции за лято 2023

Фотокредит: COURTESY
Сподели

Лятото идва, макар температурите навън с нищо да не го показват.  Британския климат на родна земя ни кара да посегнем към зимните палта, но докато затягаме качулките търсим повод за усмивка и цвят в деня си в модните тенденции за предстоящия сезон. 

В колекциите пролет/лято 2023 г. можем да забележим

различни трендове, сред които доминират тенис облеклото и плетените чанти

Подготвили сме ви 10 ключови модни тенденции за лято 2023, с които да съобразите гардероба си.

Макси пола

Звездният сватбено-уикенд гардероб на София Ричи вече вдъхнови видеа в TikTok. В тях се обсъжда шикозния й външен вид, включително облеклото й с макси пола. Докосвайки се до една от най-големите тенденции за пролетта и лятото, Ричи демонстрира как да пренесете дрехата през лятото, като добавите горнище с жилетка, плоски сандали с каишки и привличащи вниманието аксесоари.

Плетена чанта

Ако има една тенденция за чанти, която трябва да знаете за лятото, това са чантите от рафия. Марки като Khaite, Prada и Celine дебютират с елегантни плетени модели и вече прогнозираме, че те ще определят сезона. Ако вече пазарувате за предстояща морска ваканция, бъдете сигурни, че това е умна покупка, която да добавите към куфара си.

Минимализъм в стил 90-те

Виждаме минимализма от 90-те години на модните ревюта в продължение на няколко сезона. За да пренесете тенденцията в предстоящия сезон, добавете в гардероба си части като елегантни бански костюми от една част с едва забелязани презрамки и горнища. 

Цветът на годината

Несъмнено е червено. Въпреки че тенденцията завладя ревютата пролет/лято 2023, тя обсебва още по-настъпателно и есен/зима 2023, което означава, че това е страхотна инвестиция. Виждаме нюанси, вариращи от наситено черешово до ярки, огнени нюанси, така че можете да намерите цвета, който работи най-добре в личния ви гардероб.

Тенис облекло

Celine наскоро пусна колекция за тенис с артикули. Те варират от платнени чанти за тенис ракети Triomphe, козирки от хавлиен плат и поло рокли, до завършени със златни копчета. Дизайнерски подход към стилните спортни дрехи, които дойдоха да определят нова ера на луксозно спортно облекло. Видяхме разбуждането на тенис модата на и извън кортовете с марки като Tory Sport и Sporty & Rich.

Фотокредит: Imaxtree
Бижута в стил 80-те

Благодарение до голяма степен на колекцията S/S 23 Saint Laurent на Anthony Vaccarello, бижутата от 80-те претърпяха голямо възраждане напоследък, което ще продължи и през лятото. Артикулите, които да носите сега? Масивни маншети и обеци, завършени в злато или сребро, които правят впечатление.

Фотокредит: ZARA
Панталон с прави крачоли

Това лято белите панталони може просто да заменят дънките в ежедневния ви аутфит. Елегантни и семпли, те са благодатна комбинация за потници и чехли. Търсете прави крачоли, вталени стилове от леки, спокойни материи като лен и памук.

Сандали с платформа

Сандалите с платформа са любими на много хора, но тяхното завръщане е по-силно от всякога. Bottega Veneta продължава да връща своята култова версия сезон след сезон, но през 2023 г. ги виждаме да доминират в пространството на обувките по още по-голям начин. Ако купувате един чифт обувки за лятото, сдобийте се с един чифт сандали с платформа.

Фотокредит: Lilly’s Kloset
3D цветя

Марки, включително Prada и Loewe, поставиха началото на 3D-флоралната тенденция в своите колекции S/S 23 със скулптурни цветя, които внасят свеж поглед върху традиционните флорални щампи, които обикновено виждаме за пролетта и лятото. Това се превърна в една от най-желаните тенденции на годината досега, като стиловете варират от украсени с розетки токчета до топове, украсени с нежни камелии, и очакваме да го видим доминиращ това лято.

Фотокредит: Ralph Lauren
Ризи

Нова вълна от препъп мода се завръща с наплива на дрехи като чисти ризи с копчета. Това, което изглежда свежо в тях за лятото, е начинът, по който ги виждаме оформени – прибрани в шорти или панталони с колан, след което разкопчани почти до кръста.

 

Актуално

Избрано за вас