Люис Хамилтън става дизайнер на новата колекция на Dior

Снимка: WWD

Люис Хамилтън става дизайнер на новата колекция на Dior

Снимка: WWD
Сподели

Люис Хамилтън има репутацията на най-стилния състезател във Формула 1 и дори има собствена марка дрехи. Сега пилотът прави скок в луксозната висша лига на модата, като се присъединява към посланиците на марката Dior. Той ще гостува като дизайнер на нова лайфстайл концепция на модната къща., пише WWD.

Обединени от съвместния си ангажимент към устойчивостта и страстта си към Африка, Хамилтън и Ким Джоунс, артистичен директор на мъжкото облекло в Dior, работят заедно по линията, която ще се появи на 17 октомври в бутиците на Dior и онлайн.

Снимка: WWD

Партньорството идва в момент, когато седемкратният световен шампион е готов да замени отбора си през 2025г.

От Ferrari до Mercedes.

Редовен участник в Седмицата на модата в Париж, Хамилтън за първи път се среща с Джоунс през 2016 г., когато дизайнерът все още работи за в Louis Vuitton.

„И двамата говорим много за Африка“, казва Хамилтън. Спортистът е обиколил континента, докато изследва наследството си, и е говорил за

мечтата си един ден да се състезава там.

Син на хидрогеолог, Джоунс прекарва детските си години в африкански страни – Ботсвана, Танзания, Етиопия, Кения и Гана – и е запален по опазването на околната среда. Той спонсорира редица застрашени видове. Съвсем логично дебютното им сътрудничество засяга всички тези аспекти. Дрехите са подходящи за работа на открито, тъй като са изработени от 80% устойчиви материали и включват мотиви, вдъхновени от Африка.

Снимка: WWD

„Някои от материите са изработени в Буркина Фасо. Работим с човек, който ни помага да се снабдяваме с устойчиви материи на целия континент и наистина търсим какво можем да направим, за да помогнем на следващото поколение  да получат образование, за да могат да работят в подобно студио“, казва Джоунс.

„Искаме да сме сигурни, че това ще има въздействие“, допълва Хамилтън.

Линията е създадена за активен начин на живот и включва панталони от различни материи – от деним до туид; плетива, суитчъри и блузи от полар, частично изработени от органични или рециклирани материи, както и техническо облекло от японския производител на ски облекло Descente, който си сътрудничи с Dior, откакто луксозната марка пусна своята ски колекция през 2020 г.

„Винаги съм развълнуван, когато го видя, защото знам, че се облича с любов към модата“, казва Джоунс, който похвали Хамилтън, че разчупва границите на спорта и прави изявление с дрехите си.

„Люис прави много за младите дизайнери и независимите творци“. „Те се нуждаят от тази помощ точно сега в тази среда“, отбелязва той.

Снимка: WWD

След като преди това е работил с Лоу Роуч, Хамилтън си сътрудничи със стилиста Ерик Макнийл по отношение на външния си вид. „Опитвам се да бъда наистина целенасочен, така че това е много планиране“, споделя той. „Гледаме календара и различните места, на които отиваме, така че ако пътуваме до Италия, Канада или САЩ, се опитваме да

търсим млади, перспективни дизайнери, за да им дадем платформа за изява.

„Мисля за себе си като 8-годишен, гледащ телевизия“, казва той и добавя, че се надява да вдъхнови днешната младеж. „Те ще питат родителите си: „Защо Люис е облечен в това?“. И това ще започне разговора на масата, независимо дали е уместно, или не“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас