Най-доброто от Седмицата на мъжката мода в Милано 2024 г.

Снимка: euronews

Най-доброто от Седмицата на мъжката мода в Милано 2024 г.

Снимка: euronews
Сподели

Седмицата на модата в Милано започна стилно новата година с изданието за мъжко облекло за сезон есен/зима 2024.

Сабато де Сарно от Gucci започна първата седмица на модата за годината с дебют на втората си колекция за италианската модна къща. Друг акцент на сезона беше дебютът на Stone Island – уважаваният италиански лейбъл беше домакин на първото си дефиле, което е забележително постижение за марка, създадена през 1982 г.

Освен това JW Anderson се завърна в Милано, за да представи колекция мъжки облекла, която предложи неочаквани елементи, като чанти във формата на буболечки. Междувременно Prada внесе сливането на природата и вътрешната обстановка като част от модното си ревю. В графика на Седмицата на модата в Милано бяха включени и ревюта и колекции на известни имена като Fendi, Emporio Armani, Dhruv Kapoor, Tod’s, MSGM и Zegna.

И така, без повече думи, нека разгледаме най-доброто от мъжкото облекло на Седмицата на модата в Милано есен/зима 2024.

Gucci

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от GUCCI (@gucci)


Сабато де Сарно усъвършенства творческото си ръководство за Gucci, като представя

първата си колекция мъжки облекла за италианската модна къща.

Дефилето се състоя в бивша фабрика в северните покрайнини на Милано, а колекцията излъчваше спокойна и безгрижна визия.

Мъжката колекция се състоеше от тренчкоти, добре скроени блейзери, непринудени костюми, плисирани панталони и потници, както и кожени чанти за рамо и раници с монограм, които подчертават минималистичния подход на Де Сарно.

 

Stone Island
Снимка: Stone Island

Stone Island се превърна в едно от

най-вълнуващите попълнения в мъжката линия

на Седмицата на модата в Милано този сезон. Въпреки че е създадена през 1982 г., италианската марка никога досега не е представяла ревю в модната столица на страната. За сезон есен/зима 2024 г. обаче марката представи на модните ентусиасти новата си визия, озаглавена The Compass Inside.

Някои ключови елементи от най-новата колекция включваха палта с военни мотиви, бомбър якета, леки палта, утилитарни панталони и велурени якета.

 

Fendi

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fendi (@fendi)


Силвия Вентурини Фенди черпи вдъхновение от британската принцеса Ан за най-новата колекция, запечатвайки същото

усещане за лекота и игривост,

което характеризира подхода на дизайнера към мъжкото облекло. Колекцията изследва британското облекло на открито, стил, познат на кралската особа, като включва интерпретации на елементи като плисиран килт, якета от восъчен памук и включването на различни карирани десени в моделите.

Сред другите акценти са свободните панталони, кожените палта, карираните якета, якетата с големи размери и разноцветните кожени якета.

 

Emporio Armani

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Emporio Armani (@emporioarmani)


Сезонът есен/зима 2024 на Emporio Armani е ода за морските дълбини и всичко морско,

вдъхновено от Атлантическия океан.

Описвайки колекцията, италианската марка заяви: „Колекцията има смел дух, определен от ясни силуети, закотвени на земята“.

Високите яки бяха акцент в колекцията и се открояваха както при връхните палта, така и при елеците по мярка. Бяха представени и кожени палта с дължина до глезена, панталони със свободна кройка, дълги тренчове, шапки и панталони в моряшки стил.

 

Prada

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Prada (@prada)


Prada създаде за колекцията си мъжки облекла за есен/зима 2024-25 г. вътрешен декор, вдъхновен от природата, който насърчава хората да излизат навън. Колекцията включваше едноцветни пуловери в нюанси, които съвпадаха с шапките и жилетки в ярки цветове. За разлика от тях вълнените палта, тренчкоти и връхните палта се придържаха към неутрални цветове.

Що се отнася до аксесоарите, огромните колани, кожените чанти (предназначени за лаптопи) и официалните сандали добавиха закачлив щрих към официалното облекло.

 

JW Anderson

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от JW ANDERSON (@jw_anderson)


JW Anderson черпи вдъхновение от еротичната мистериозна драма „Широко затворени очи“ на Стенли Кубрик от 1999 г. за колекцията есен/зима 2024. Чувственият подтекст на филма е движещата сила зад последната линия мъжки облекла на дизайнера. По-конкретно

Андерсън се вглежда в картините на Кристиана Кубрик,

съпругата на режисьора, които са включени в интериора на филма. Тези картини, известни с това, че предизвикват коментари за потенциални тайни значения и кодове, бяха включени в колекцията.

Те украсяват издължени трикотажни рокли и са отпечатани върху чанти, като художникът участва активно в съвместния проект. Докато в останалата част от колекцията моделите дефилираха по подиума в пуловери, кадифени блейзери, надуваеми жилетки и свободни костюми.

 

Zegna

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ZEGNA (@zegnaofficial)


За сезон есен/зима 2024 творческият директор на Zegna Алесандро Сартори поставя в центъра на вниманието напредъка, постигнат в лабораторията за мъжко облекло, която е описана като място, където „той може неуморно да изследва нови материи, да разработва нови форми и да измисля перспективни решения за

облекло, подходящи за съвремието ни“.

Основните елементи на представянето включваха кашмирени палта, спортни комплекти, овърсайз якета и дълги кожени палта в нюанси на цвят камила, жълта охра, пясък, маслина, каки, черно, кафяво и виолетово.

Актуално

Избрано за вас